Odohral len približne 20 minút, napriek tomu bol najlepší Slovák

Slovenský futbalista Albert Rusnák.
Slovenský futbalista Albert Rusnák. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|18. apr 2022 o 15:40

Kto boli najlepší slovenskí futbalisti podľa SofaScore?

BRATISLAVA. Od roku 2017 pôsobí slovenský futbalista Albert Rusnák v MLS. Predošlých päť sezón strávil v Reale Salt Lake, kde si urobil dobré meno. 

Počas svojho pôsobenia nastrieľal 42 gólov, pridal 29 asistencii a celkovo v 146 zápasoch sa na góle podieľal v priemere v takmer každom druhom zápase. 

Aj preto bol o neho pred novou sezónou záujem a napokon sa dohodol na kontrakte so Seattle Sounders. V Lige majstrov CONCACAF si otvoril strelecký účet a hoci na prvý ligový gól zatiaľ stále čaká, patrí k najlepším hráčom tímu.

Potvrdil to aj vo víkendovom zápase proti Interu Miami.

Proti klubu, ktorého majiteľom je aj David Beckham, prišiel na ihrisko až v 71. minúte, no napriek tomu sa v mužstve Seattle nenašiel nikto, kto by dostal lepšie hodnotenie ako on.

Rodákovi z českého Vyškova udelil portál SofaScore známku 7,5, ktorá bola zároveň najvyššia spomedzi Slovákov pôsobiacich v zahraničných ligách.

Rusnák bol za približne 20 minút až 39-krát pri lopte a pokazil štyri z 34 prihrávok. Navyše, štyri z nich ohodnotil SofaScore ako kľúčové.

Už 33-násobný slovenský reprezentant zblokoval jednu strelu a hlavne v ofenzíve bol oživením. Napriek tomu sa jeho tímu nepodarilo vyrovnať.

Hodnotenia najlepších piatich Slovákov v zahraničných ligách.
Hodnotenia najlepších piatich Slovákov v zahraničných ligách. (Autor: SofaScore)

O jednu desatinu horšiu známku dostal Milan Škriniar, ktorý vo farbách Interu Miláno hrá o titul. "Nerazzurri" sa k nemu priblížili víťazstvom 3:1 nad Speziou.

Paradoxom je, že trojnásobný najlepší futbalista Slovenska dostal napriek inkasovanému gólu vyššiu známku ako v predošlých dvoch prípadoch (7,3 a 7,2, pozn.), keď si jeho tím udržal čisté konto.

Na treťom a štvrtom mieste sa so zhodnou známkou 7,3 umiestnili stredopoliari Ján Greguš a Juraj Kucka. Greguš, ktorý podobne ako Rusnák hrá v MLS, asistoval v treťom zápase po sebe a aj preto San Jose remizovalo s Nashvillom 2:2.

Kuckov Watford po góle z nadstaveného času prehral doma s Brentfordom 1:2 a jeho šance na záchranu sa opäť znížili. Spomenutý víťazný gól strelili hostia už v čase, keď rodák z Bojníc nebol na ihrisku, striedal v 83. minúte.

Poradie v Top 5 doplnil ďalší reprezentant Ľubomír Šatka. Obranca Lechu Poznaň síce neskóroval ako proti Legii Varšava, ale v pozícii kapitána mužstva ho doviedol k výhre 1:0 nad Wislou Plock.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Odohral len približne 20 minút, napriek tomu bol najlepší Slovák