Slovenský obranca skóroval po 842 dňoch. Svojmu tímu zaistil bod

Ľubomír Šatka.
Ľubomír Šatka. (Autor: TASR/Michal Svítok)
TASR|9. apr 2022 o 22:05

Skóroval v zápase proti Legii Varšava.

VARŠAVA. Futbalisti Lechu Poznaň remizovali v domácom stretnutí 28. kola poľskej ligy s Legiou Varšava 1:1. Podieľal sa na tom aj slovenský reprezentačný obranca Ľubomír Šatka, ktorý strelil jediný gól domáceho tímu.

Hviezdny moment 26-ročného stopéra prišiel na konci polhodiny hry. Domáci rozohrali priamy kop, Dawid Kownacki aj so šťastím prepasíroval loptu na Šatku, ktorý strelou k pravej žrdi prekonal hosťujúceho brankára.

Pre rodáka z Ilavy to bol prvý gól v tomto ligovom ročníku - dočkal sa ho v 19. zápase. Zároveň ukončil dlhočizné gólové suchoty, ktoré trvali 842 dní.

Naposledy totiž Šatka skóroval v súťažnom dueli 19. decembra 2019. Zhodou okolností, aj vtedy jeho gól znamenal pre Lech Poznaň remízu 1:1. V dueli proti tímu Arka Gdyňa vyrovnával slovenský obranca v 75. minúte.

Okrem Šatku sa darilo v sobotu aj dvom slovenským brankárom. Obaja vychytali čisté konto. František Plach sa podieľal na výhre Piastu Gliwice 1:0, Dušan Kuciak neinkasovali v zápase Lechia Gdansk - Termalica Nieciecza (2:0).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenský obranca skóroval po 842 dňoch. Svojmu tímu zaistil bod