Abena skončil v Slovane: Ďakujem, spolu sme písali históriu, uviedol

Myenty Abena.
Myenty Abena. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Sportnet|19. jan 2023 o 15:21 (aktualizované 19. jan 2023 o 18:35)

Stopér Slovana odchádza do Maďarska.

BRATISLAVA, BUDAPEŠŤ. Prestupová sága okolo Myentyho Abenu je na konci. Skúsený obranca definitívne opúšťa bratislavský Slovan.

Dvadsaťosemročný futbalista zamieril do Maďarska. O jeho služby sa celú jeseň zaujímal majstrovský Ferencváros a dnes bola dohoda definitívne spečatená.

Abena sa verejne rozlúčil so spoluhráčmi aj fanúšikmi belasých.

„Správny čas na rozlúčku neexistuje,“ začal Myenty Abena emotívny odkaz, ktorý zanechal na sociálnej sieti. Reagovala naň prakticky celá kabína Slovana.

„Dnes je však ten deň, kedy vám, mojim spoluhráčom, chcem popriať veľa šťastia vo futbale a vašich životoch.

A tým, ktorých moja hra bavila, chcem poďakovať za úžasnú podporu,“ napísal Abena a pripojil k príspevku niekoľko spomienkových fotografií.

Rodák zo Surinamu futbalovo vyrastal v Holandsku. Na Slovensko prišiel začiatkom roka 2019, po polroku v Spartaku Trnava prestúpil do bratislavského Slovana.

V belasom drese odohral tri a pol sezóny, počas ktorých sa vypracoval medzi opory a možno najlepších ligových obrancov za posledné roky.

Na konte má tri majstrovské tituly so Slovanom a trikrát zdvihol nad hlavu Slovnaft Cup, z toho raz ešte ako hráč Trnavy.

Aj vďaka jeho výkonom postúpil Slovan v tejto sezóny do play-off Európskej konferenčnej ligy. V kvalifikácii Ligy majstrov ho pritom vyradil práve Ferencváros.

"Je autor jedného z najslávnejších gólov posledných rokov. V posledných sekundách prvého zápasu play-off Európskej ligy 2019/20 s PAOK FC dotlačil loptu do siete a rozhodol o našom domácom víťazstve 1:0.

Pevne do základnej zostavy sa znovu prebojoval v tomto ročníku, patril k pilierom defenzívy v ťažkých európskych dueloch," uvádza web Slovana.

Klub z Budapešti sa dostal do skupiny Európskej ligy, ktorú vyhral v konkurencii francúzskeho AS Monaco, tureckého Trabzonsporu s Marekom Hamšíkom a srbskou Crvenou Zvezdou Belehrad.

„Bol som súčasť tímu, ktorý písal históriu. Mám toľko spomienok a tak veľa, čo povedať, ale nateraz to nechajme tak. Bolo to legendárne. Ďakujem, Slovan,“ zakončil Abena.

Abena mal platný kontrakt len do konca sezóny. Pokiaľ by neprestúpil počas zimného prestupového obdobia, mohol by v lete odísť úplne zadarmo.

V Slovane okrem neho skončili po jeseni aj krídelník Dávid Hrnčár, stredopoliar Ibrahim Rabiu a útočník Žan Medved.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Abena skončil v Slovane: Ďakujem, spolu sme písali históriu, uviedol