Jedno väčšie meno než druhé. Žilina spoznala možných súperov v Lige majstrov

Radosť futbalistov MŠK Žilina U19 v zápase mládežníckej Ligy majstrov proti Kajrat Almaty U19.
Radosť futbalistov MŠK Žilina U19 v zápase mládežníckej Ligy majstrov proti Kajrat Almaty U19. (Autor: Akadémia MŠK Žilina)
Sportnet|9. dec 2021 o 17:30

Žilinskí mladíci sa vyhnú obhajcom z Realu Madrid.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina spoznali možných súperov v mládežníckej Lige majstrov. Ako úspešní účastníci majstrovskej vetvy vyzvú v play off o osemfinále jeden z tímov, ktoré skončili na druhom mieste v skupinovej fáze.

Skupiny mali rovnaké zloženie ako v seniorskej Lige majstrov.

Žilinčania privítajú tím z nasledujúcej osmičky: FC Bruggy, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Inter Miláno, Dynamo Kyjev, Villarreal CF, FC Sevilla, Chelsea FC.

O ich súperovi rozhodne žreb, ktorý je na programe 14. decembra. Zápasy play off sa odohrajú 8. a 9. februára. Hrá sa iba na jeden zápas, duely hostia víťazi majstrovskej vetvy.

Žilinčania sa do play off dostali po tom, čo zvládli dvojzápasy proti PAOK Solún a Kajrat Almaty. Grékov zdolali jasne 5:1 a 2:0.

Proti kazašskému Kajratu sa natrápili viac. Doma vyhrali 3:2, ale v odvete prehrali 0:1. O postupujúcom tak rozhodli penalty, v ktorý zahviezdil brankár Ľubomír Belko.

Ten za svoj chrbát nepustil ani jeden z troch pokusov súpera a sám premenil rozhodujúcu penaltu. Slovenský tím uspel v rozstrele 3:0.

Mládežnícka Liga majstrov - tímy v play off o osemfinále

Majstrovská vetva: Hajduk Split, KRC Genk, Deportivo La Coruňa, MŠK Žilina, Empoli FC, FC Midtjylland, AZ Alkmaar, Glasgow Rangers

Skupinová fáza: FC Bruggy, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Inter Miláno, Dynamo Kyjev, Villarreal CF, FC Sevilla, Chelsea FC

Belko si do play off prial obhajcov z Realu Madrid, ale tí nakoniec vyhrali skupinu a postúpili priamo do osemfinále. Napriek tomu môže Žilina čeliť niektorému z veľkoklubov.

"Ak by sme uspeli, bola by to senzácia. My však do každého zápasu ideme vyhrať a vo futbale je všetko možné," vravel Belko po zápase v Kazachstane.

Pozrite si formát mládežníckej Ligy majstrov aj konečné poradia v skupinovej fáze.

Formát mládežníckej Ligy majstrov

V mládežníckej Lige majstrov hrajú tímy do 19 rokov a súťaž pozostáva z dvoch častí. Skupinová fáza má rovnaké zloženie ako v seniorskej Lige majstrov, ale mimo skupín sa hrá aj majstrovská vetva.

Súčasťou majstrovskej vetvy sú šampióni mládežníckych národných líg, ktorí v dvoch kolách bojujú o play off. V ňom sa stretnú už s tímami na druhom mieste skupinovej fázy.

Všetci víťazi skupín majú istotu osemfinále. Tímy na druhých miestach a postupujúci z majstrovskej vetvy oň zabojujú vo vzájomnom dueli.

Play off sa hrá iba na jeden zápas a hostia ho postupujúci z majstrovskej vetvy.

Mládežnícka Liga majstrov - skupinová fáza

Skupina A:

Skupina B:

Skupina C:

Skupina D:

Skupina E:

Skupina F:

Skupina G:

Skupina H:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Jedno väčšie meno než druhé. Žilina spoznala možných súperov v Lige majstrov