Návrat Pekaríka do Žiliny ostáva otvorený. Hlavná ambícia je pohárová Európa

Športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník počas tlačovej konferencie
Športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník počas tlačovej konferencie (Autor: TASR)
TASR|22. júl 2024 o 16:31

Na sezónu sme pripravení veľmi dobre, povedal kapitán Žiliny Ján Minárik.

ŽILINA. Cieľom futbalistov MŠK Žilina v novej sezóne Niké ligy bude vybojovať si účasť v európskych pohárových súťažiach.

Na pondelkovej tlačovej konferencii to povedal hlavný tréner Michal Ščasný.

V uplynulom ročníku skončili "šošoni" na štvrtom mieste tabuľky za Spartakom Trnava a kvalifikácia Európskej konferenčnej ligy im ušla o dva body.

"Keď to poviem zo svojho pohľadu aj so zreteľom na kvalitu, ktorou disponujeme, myslím si, že ambície by mali byť čo najvyššie.

Možno si tým na seba vytvoríme tlak, ale značka MŠK Žilina nemôže mať iné ciele. Prvá šestka by mala byť samozrejmosť a pohárová Európa bude našou hlavnou ambíciou," skonštatoval Ščasný, ktorý prišiel na lavičku Žiliny v apríli tohto roka.

S českým koučom súhlasí i športový manažér klubu Karol Belaník: "Mužstvo je dobre pripravené a skonsolidované a keď sa nám podarí zrealizovať ešte to, čo máme rozrobené, tak budeme konkurencieschopní."

VIDEO: Tréner Sčašný pred začiatkom novej sezóny

Aká je situácia s Pekaríkom?

V žilinskom kádri došlo v lete k viacerým zmenám. Z tímu odišli útočník Timotej Jambor, stredopoliar Martin Gomola či obranca Adam Kopas. Z hosťovaní sa vrátili krídelníci

Adrián Kaprálik a Dávid Ďuriš, novou posilou je i ukrajinský stopér Nikita Kelembet. Najviac však zarezonoval návrat Miroslava Káčera.

"Veľmi sa na návrat do Žiliny teším, Žilina je moja srdcovka a tím som sledoval aj počas môjho pôsobenia v iných kluboch.

Prestup sa udial veľmi rýchlo a dohodli sme sa bez problémov, neváhal som ani sekundu. Verím, že tímu pomôžem svojimi skúsenosťami a prehľadom v hre, snáď aj nejakými gólmi," uviedol 28-ročný stredopoliar, ktorý sa do tímu vracia po štyroch rokoch.

V Žiline sa hovorí aj o návrate ďalšieho z odchovancov a jednej z opôr slovenskej reprezentácie na uplynulých ME v Nemecku Petrovi Pekaríkovi.

"O Petrovi sme uvažovali už v priebehu zimného prestupového obdobia, vtedy to napokon nevyšlo. Momentálne je situácia taká, že je v kontakte s Herthou a uvidíme, kam sa to posunie.

Bude záležať na jeho rozhodnutí, z našej strany je všetko otvorené, do konca prestupového obdobia sa ešte môže udiať veľa," uviedol na margo 37-ročného obrancu Belaník.

VIDEO: Manažér klubu Karol Belaník pred začiatkom novej sezóny

S prípravou na sezónu panuje spokojnosť

Žilina odohrala v príprave sedem zápasov, v ktorých vybojovala jedno víťazstvo i remízu a päťkrát prehrala. V mužstve napriek výsledkom prevládala spokojnosť.

"Myslím si, že sme na sezónu pripravení veľmi dobre. Výsledky síce neboli ideálne, ale o tie až tak v tejto fáze nejde. Veď pred pol rokom sme mali v príprave výborné výsledky, nastrieľali sme veľa gólov, no potom sa nám to nepodarilo preniesť do sezóny.

Dôležitejšie je, že sme splnili kondičný a taktický plán a do sezóny budeme veľmi dobre pripravení," skonštatoval kapitán tímu Ján Minárik.

"Z hľadiska prípravy môžem povedať, že to, čo bolo naplánované, sa nám podarilo zrealizovať," dodal Belaník.

Káder MŠK Žilina pred sezónou 2024/25:

brankári: Badžgoň, Belaník, Belko

obrancovia: Kelembet, Jaššo, Hubočan, Ndjeungoue, Stojchevski, Kopásek, Bari, Hranica, Minárik, D. Javorček

stredopoliari: Adang, Ďatko, Gidi, S. Javorček, M. Sauer, Káčer

útočníci: Kóša, Kaprálik, Bile, Iľko, Ďuriš

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Návrat Pekaríka do Žiliny ostáva otvorený. Hlavná ambícia je pohárová Európa