Viacjazyčný Škriniar je patrón Paríža. Je nezraniteľný, ale behá ako tyranosaurus

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: Instagram PSG)
Martin Kozinka|27. aug 2023 o 00:15

Slovenský futbalista dopomohol ku gólu svojím zadkom.

PARÍŽ, BRATISLAVA. V treťom kole francúzskej najvyššej futbalovej súťaže sa stretli dva najlepšie tímy uplynulej sezóny, Paríž St. Germain a Lens.

Jeden sa mohol pochváliť najlepším útokom s 89 strelenými gólmi, zatiaľ čo druhý najkvalitnejšou obranou s 29 inkasovanými gólmi.

O to viac, že ich v tabuľke delil len jeden bod. Ani jeden z dvojice však v prvých dvoch kolách novej sezóny ešte nebodoval naplno .

Šancu využili lepšie Parížania, ktorí pred domácim publikom vyhrali 3:1.

Stavili na protiútoky

Paríž hral dopredu vo formácii na štyroch obrancov. Doteraz skúšal tréner Luis Enrique transformovať rozostavenie v útočnej fáze na troch obrancov so slovenským stopérom Milanom Škriniarom v strede.

V dueli proti Lensu sa domáci s loptou na kopačkách zaťahovali veľmi nízko, často pred vlastné pokutové územie.

Postupne to však začali využívať vo svoj prospech. V prechodovej fáze sa im otváralo viac príležitostí. Hráči Lens sa nestíhali vracať dostatočne rýchlo.

Marco Asensio oslavuje gól proti Lens.
Marco Asensio oslavuje gól proti Lens. (Autor: TASR/AP)

Práve po jednom z protiútokov padol aj úvodný gól zápasu z kopačky Marca Asensia.

Celé to začal z vlastnej päťky pred bránkou Milan Škriniar, ktorý posunul loptu na Lucasa Hernándeza. Ten si prvým dotykom loptu spracoval, druhým posunul vpred. Nasledovala výmena medzi Kylianom Mbappém a Vitinhom. 

Druhý menovaný vyviezol loptu na súperovu polovicu, kde následne Warren Zaire-Emery finálnou prihrávkou našiel Španiela, ktorý z hranice šestnástky technicky zakončil k žrdi.

Bola to nádherná akcia, zároveň to bol prvý gól Parížanov v tejto sezóne z hry. Aj druhý gól stretnutia, o ktorý sa postaral hviezdny Mbappé, prišiel po rýchlom prenesení hry na súperovú polovicu.

Práve s Mbappém a Ousmanom Dembélém má PSG v útoku väčšiu rýchlosť a dynamiku.

„Každý tréner chce hráčov na vysokej úrovni ako Mbappé a Dembélé. Ale nie je to len vďaka nim,” priznal po zápase kouč Enrique pre Canal+.

„Vyhrali sme aj vďaka Asensiovi, Vitinhovi, Warrenovi, Marquinhosovi či Škriniarovi. Všetci hráči sú pre nás dôležití. Sme jeden tím,” dodal.

Škriniar je nezraniteľný

Už v jedenástej minúte zápasu réžia zobrazila na televíznych obrazovkách štatistiku, ktorá oznamovala: „Škriniar – 20 prihrávok, hráči Lens dovedna – 18 prihrávok.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Viacjazyčný Škriniar je patrón Paríža. Je nezraniteľný, ale behá ako tyranosaurus