Prvý gól strelil na San Sire. Vždy bude pre mňa výnimočne tu hrať, vraví Škriniar

Milan Škriniar strieľa gól v zápase AC Miláno - Paríž St. Germain.
Milan Škriniar strieľa gól v zápase AC Miláno - Paríž St. Germain. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. nov 2023 o 10:25

Gól slovenského obrancu na body nestačil.

MILÁNO. Slovenský futbalový obranca Milan Škriniar strelil svoj prvý gól v drese Paríža St. Germain v známom prostredí milánskeho San Sira, na ktorom šesť rokov pôsobil vo farbách Interu Miláno.

V utorňajšom zápase Ligy majstrov proti AC sa presadil v 9. minúte, keď poslal PSG do vedenia 1:0, no jeho tím napokon podľahol 1:2.

"Vždy je pre mňa výnimočné hrať na San Sire po šiestich rokoch, ktoré som tu strávil. Proti AC to bol náročný zápas," povedal Škriniar pre web uefa.com.

Najvyššia známka z hráčov PSG

Brankára domáceho tímu Mikea Maignana prekonal po rohovom kope, keď zužitkoval predĺženú loptu Marquinhosa a zblízka zakončil hlavičkou.

Hosťom vydržal tesný náskok iba tri minúty, keď Rafael Leao "nožničkami" dokončil ofenzívnu akciu AC. Počas nej sa k strele cez Škriniara dostal Olivier Giroud, brankár Gianluigi Donnarumma loptu vyrazil pred seba.

Skúsený francúzsky útočník sa cez Škriniara presadil aj v 50. minúte, keď uspel v hlavičkovom súboji, po ktorom dosiahol víťazný gól.

Olivier Giroud vyhral hlavičkový súboj s Milanom Škriniarom a strelil víťazný gól.
Olivier Giroud vyhral hlavičkový súboj s Milanom Škriniarom a strelil víťazný gól. (Autor: TASR/AP)

Slovenský obranca patril k najlepším hráčom PSG a špecializovaný portál sofascore mu za výkon udelil známku 7,8 - najvyššiu zo všetkých hráčov PSG.

Podľa Marquinhosa bol druhý gól domácich kľúčový moment zápasu:

"Ten gól zmenil zápas. Dovtedy sme hrali dobre a nedostávali sme sa pod tlak. Neskôr sme mali problém nájsť si priestor na ofenzívu. Po druhom góle súper dobre bránil a vedel, čo má robiť."

Pre hráčov francúzskeho majstra to bola prvá prehra po piatich víťazstvách, v LM majú po štyroch zápasoch bilanciu dve výhry a dve prehry.

Zaujímavý vývoj v skupine

Milánsky tím svojím prvým víťazstvom zamotal situáciu v F-skupine, v ktorej je rozdiel medzi prvým Dortmundom a posledným Newcastlom iba tri body.

"Fanúšikovia nás tlačili počas celého zápasu," poznamenal Giroud pre Canal+ po tom, čo jeho tím dosiahol prvé góly v LM až vo štvrtom zápase:

"Nemal som obavy z toho, že neskórujeme. Mali sme mnoho gólových príležitostí. Potrebovali sme byť presnejší a dnes sa nám to podarilo. Potrebovali sme toto víťazstvo, aby sme sa dostali na lepšiu pozíciu v tabuľke."

Zatiaľ čo Škriniar sa na San Sire pripomenul gólom, jeho spoluhráča brankára Gianluigiho Donnarummu privítali priaznivci AC hanlivými pokrikmi a hádzaním falošných bankoviek s jeho podobizňou.

Bola to ich reakcia na Donnarummov odchod v roku 2021 z AC do PSG, po ktorom mu dali prezývku "Dollarumma".

Pred dvomi rokmi bola jeho trhová hodnota niekoľko miliónov eur, no z AC odišiel zadarmo po vypršaní kontraktu, hoci mu klub ponúkal nový.

Tabuľka skupiny F Ligy majstrov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Prvý gól strelil na San Sire. Vždy bude pre mňa výnimočne tu hrať, vraví Škriniar