Nie som alibista. Nemôžeme mať iný cieľ ako vyhrať súťaž, vraví tréner Komárna

Mikuláš Radványi.

Nie som alibista. Nemôžeme mať iný cieľ ako vyhrať súťaž, vraví tréner Komárna

Mikuláš Radványi. (Zdroj: Facebook / KFC Komárno, Autor: Karol Scholtz)
Mikuláš Radványi.
Mikuláš Radványi. (Zdroj: Facebook / KFC Komárno, Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|27. nov 2023 o 19:30

Mikuláš Radványi by po DAC doviedol do ligy aj KFC.

Vyhrali prvých osem zápasov sezóny, čo je nový rekord druhej najvyššej súťaže. Za celú jeseň prehrali len raz a na čele majú sedembodový náskok.

Futbalisti KFC Komárno majú za sebou úspešnú jeseň a tréner MIKULÁŠ RADVÁNYI sa neskrýva za diplomatické vyhlásenia. Jeho tím je hladný po úspechu a chce vyhrať súťaž.

Komárno je na čele druhej ligy, v 17 zápasoch získalo 44 bodov. Ako by ste zhrnuli jesennú časť z pohľadu trénera lídra?

Túto jeseň môžeme hodnotiť len v superlatívoch. Výsledky hovoria za seba. Nestáva sa každý deň, že mužstvo z 51 možných bodov získa 44. Predčili sme všetky očakávania.

Každé mužstvo zažíva niekedy krízu, jednému nevyjde úvod sezóny, ďalšiemu sa nedarí v polovici sezóny. Ja som len rád, že u nás prišiel akýsi útlm len ku koncu jesene.

Už sme nehrali tak uvoľnene, ako v prvej časti, mohli za to aj zranenia či choroby. Napriek tomu sme aj v tomto období sme získali dosť bodov, čo je veľké pozitívum.

V posledných šiestich zápasoch sme dali sedem gólov, chýbal zranený Ganbayar Ganboldt, polovica mužstva hrala už so sebazaprením. Pred zápasom s Trebišovom dostali hráči covid, nemohli sme trénovať na sto percent a v takom prípade ani výkon nemôže byť optimálny.

V závere jesene sme už nepodávali také výkony, ako v úvodných 10-12 kolách, no napriek tomu bolo vidno, že mužstvo chce víťaziť a vždy sa našiel hráč, ktorý v rozhodujúcej chvíli vytiahol nejaké plus. Vďaka tomu sme teraz na prvom mieste.

Komárno utrpelo svoju jedinú jesennú prehru v 14. kole v Petržalke. Vnímali ste tlak, keď ste ťahali dlhú sériu bez prehry?

Po prvých trinástich kolách sme mali na konte dvanásť výhier a jednu remízu. Už po siedmom - ôsmom kole sme začali cítiť, že každý súper má proti nám extra motiváciu, že chcú prerušiť našu sériu.

Na našich hráčoch som naopak videl, že sú trošku pod tlakom, lebo vedia, že raz sa tá séria musí skončiť. Napokon sa skončila v Petržalke, hoci nemusela. Ak by nám v 60. minúte nevylúčili Jozefa Pastoreka, čo napokon aj rozhodcovská komisia uznala za nesprávne rozhodnutie, tak by sme určite uhrali aspoň bod.

Pastorek bol vylúčený po druhej žltej, tá však bola nesprávne udelená. Napokon ani nedostal trest za červenú kartu.

Navyše, v tom zápase bola ďalšia sporná situácia, keď hráč súpera stúpol na nohu Gabovi Tóthovi, za čo podľa mňa mala byť červená karta a priamy kop v náš prospech.

Vo futbale sa však na keby nehrá. No tvrdím, že aj keď sme podali iba priemerný výkon, aj v Petržalke sme mohli bodovať.

Potom prišli ešte posledné tri kolá, z ktorých sme vydolovali sedem bodov, čo bolo vzhľadom na situáciu so zranenými a chorými super výsledok.

V drese Komárna boli dvaja hráči s plnou minutážou: Martin Šimko a Tamás Németh. Sú v súčasnosti nenahraditeľní pre KFC?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nie som alibista. Nemôžeme mať iný cieľ ako vyhrať súťaž, vraví tréner Komárna