Štyridsiatnik Žofčák režíroval michalovský obrat v zápase pravdy, prekonal svoj rekord

Matúš Marcin a Igor Žofčák sa tešia z gólu.
Matúš Marcin a Igor Žofčák sa tešia z gólu. (Autor: Facebook MFK Zemplín Michalovce )
Svjatoslav Dohovič|3. mar 2024 o 09:30

Zemplínčania sa z ligového víťazstva tešili po 287 dňoch, Zlatomoravčania stále čakajú.

MICHALOVCE. Kedy, ak nie proti Zlatým Moravciam, kto iný, ak nie Igor Žofčák.

Fanúšikovia michalovského futbalu sa po 287 dňoch dočkali ligového víťazstva v zápase, ktorý môže veľa napovedať k ambíciám po nevydarenej jeseni zachrániť ligu na Zemplíne.

Rovnako ako v poslednom kole nadstavbovej časti v predchádzajúcej sezóne zdolali 4:1 svojho rivala v boji o záchranu zo Zlatých Moraviec.

Vtedy víťazstvo 1:0 znamenalo potvrdenie záchrany v lige. Terajšie síce ešte neprinieslo definitívu, ale určite veľa naznačilo.

„Vedeli sme, že je to šesťbodový zápas. Od začiatku sme si šli po víťazstvo, boli sme agresívni a zaslúžene sme zvíťazili.

Určite nám to pomôže a je dobre, že prišlo ešte pred začiatkom nadstavby,“ zdôraznil autor víťazného druhého gólu Michaloviec Matúš Marcin.

Straka: Chlapcom musím poďakovať

Pritom všetko mohlo byť aj inak. Michalovčania síce mali územnú prevahu, ale skóre prvou strelou do priestoru bránky otvárali hostia, keď po zbytočnom faule stopéra Polydefkisa Volanakisa tečovaná strela Giorgiho Jinjolawu z priameho kopu zaplachtila do michalovskej siete.

Navyše ďalšie dve stopercentné šance premárnil v ďalších minútach útočník Karol Meszároš.

Najprv nepotrestal hrúbku domáceho obrancu Daniela Magdu, ktorý ho hlavou poslal zoči voči brankárovi Žigovi Frelihovi a päť minút pred koncom prvého polčasu sám z päťky poslal hlavou loptu len do náručia michalovského gólmana.

„V prvých 25 minútach sme veľmi chceli a boli sme nervózni, z čoho pramenili chyby. Po jednej z nich sme aj inkasovali gól. Boli tam aj ďalšie situácie, ktoré tiež zaváňali gólom.

Chlapcom musím poďakovať. Nesmierne dôležitý bol vyrovnávajúci gól, ktorý sme dosiahli ešte do prestávky.

Ten nám vlial veľa sebavedomia a druhý polčas bol už v našej réžii,“ priznal po zápase tréner domácich František Straka.

Matúš Marcin a Igor Žofčák sa tešia z gólu.
Matúš Marcin a Igor Žofčák sa tešia z gólu. (Autor: Facebook MFK Zemplín Michalovce )

Žofčákove zlaté nohy

K obratu zavelil ešte pred prestávkou kapitán domácich Igor Žofčák, ktorý po dlhšej dobe nastúpil v základnej zostave.

Dve minúty pred koncom prvého polčasu vypálil nechytateľne z voleja spoza šestnástky a vyrovnal, osem minút po prestávke vykúzlil perfektnú prihrávku za obranu hostí, ktorú Marcin premenil na víťazný gól a prsty mal aj v treťom góle, keď sa po jeho rohu presadil zblízka Giannis Narcios.

VIDEO: Gól Igora Žofčáka

„K nemu vôbec nemám slov. Prihrávka, ktorú mi dal pred druhým gólom bola neskutočná a málo hráčov v lige má v nohách niečo také ako on.

Som veľmi šťastný, že som s ním v mužstve a mohol mi takto obohatiť moju kariéru. To, čo dokáže na ihrisku, je neskutočné. Sami ste videli, aké to bolo, keď nebol s nami.

Boli sme o polovicu slabší. Dnes je späť a ukazuje, že stále na tú ligu má a ešte dlho môže mať,“ vychválil svojho kapitána Marcin.

Žofčák svojim gólom prepísal svoj vlastný historický zápis spred roka a vo veku 40 rokov a 327 dní opäť posunul vek najstaršieho strelca gólu v najvyššej slovenskej futbalovej lige.

Zhodou okolností aj pred necelým rokom v polovici marca skóroval do siete Zlatých Moraviec.

Ako povedal po zápase, vedel, že gól tomuto súperovi strelí opäť. Na zápas sa prišiel pozrieť z Bratislavy jeho starší syn, mladšieho mal na rukách pri nástupe na zápas.

„Vedel som, že dnes ten gól v štyridsiatke dám a prekonám sám seba. Ideme ďalej. Bol to super výkon,“ povedal po zápase Žofčák, ktorý dosiahol aj ďalšiu rekordnú métu, 461. zápas v prvej lige.

Motivátor Straka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Štyridsiatnik Žofčák režíroval michalovský obrat v zápase pravdy, prekonal svoj rekord