Niké liga: Michalovce vyhrali pod vedením trénera Straku ďalší zápas

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce: ONLINE prenos zo zápasu 9. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige.
MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce: ONLINE prenos zo zápasu 9. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige. (Autor: Sportnet)
Sportnet|11. máj 2024 o 15:00

Sledovali ste ONLINE prenos zo zápasu 9. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige: MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce.

MICHALOVCE. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce dnes hrali zápas 9. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige.

Kde sledovať Niké ligu v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Futbal ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce dnes (Niké Liga LIVE, skupina o udržanie sa, 9. kolo, sobota, výsledky, NAŽIVO)

Niké liga - skupina o udržanie sa  2023/2024
11.05.2024 o 18:00
9. kolo
Michalovce
3:0
(2:0, 1:0)
90+3 minúta
Ukončený
Zlaté Moravce
Prehľad
Góly: 12. Acosta (Dzotsenidze), 37. Acosta (Vaško), 80. Marcin (Jánošík). ŽK: 85. Jánošík (MIC) – 34. Nonikashvili (ZMO), 74. Gono (ZMO), 83. R. Nagy (ZMO). Rozhodca: Dohál (59. Ziemba) – Štofik, Jánošík.. Diváci: 986..
Prenos
Michalovce vybavili protivníka zo Zlatých Moraviec v úvodnom polčase dvomi gólmi Acostu. V 80. minúte stanovil stav na konečných 3:0 Matúš Marcin, ktorý 10. gólom v drese Michaloviec prepísal históriu v počte strelených gólov na hráča v najvyššej súťaži. O týždeň je na programe kľúčový duel Košice – Michalovce. Hosťom zo Zemplína bude stačiť bod a vyhnú sa baráži proti súperovi z MONACObet ligy. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
90+3
Koniec zápasu.
90
Druhý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.
87
changeStriedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Tomáš Ďubek.
86
changeStriedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Enzo Mauro Arevalo Acosta, prichádza Saša Marjanovič.
85
changeStriedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Matúš Marcin, prichádza Dávid Petrík.
85
yellowCardŽltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Lukáš Jánošík).
85
Lukáš Jánošík mohol k prihrávke na gól Marcina pridať aj gólovú radosť. Jasný ofsajd bol odpískaný, ale domáci hráč ešte odkopol loptu do reklamného pútača. Toto bude za kartu.
83
yellowCardŽltá karta pre tím FC ViOn Zlaté Moravce (Richard Nagy).
82
changeStriedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Abdul Zubairu, prichádza Roman Karasjuk.
81
changeStriedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
z ihriska odchádza Marek Kuzma, prichádza Soufiane Dramé,
z ihriska odchádza Andrija Balić, prichádza Matej Moško.
80
goalMichalovce dali gól! MATÚŠ MARCIN vystrelil k pravej tyči a nič na tom nezmenil ani v poslednej chvíli Richard Nagy a jeho sklz. Asistencia: Lukáš Jánošík.
79
Vladimír Majdan vykopol loptu hlboko dopredu. To však nebolo nič jednoduché pre Kuzmu. Dzotsenidze si nedovolil zaváhanie.
78
Na zadnú žrď padal center Jinjolavu. Frelih však kraľoval na tomto mieste a myšlienku na zakončenie jednoznačne odobral Kuzmovi.
76
importantLopta v sieti, no Niarchos zakončil z ofsajdu!
75
Michalovce neokorenili začiatok posledných pätnástich minút základnej hracej doby gólovým zakončením. Brankár Richter úspešne zasahoval. ViOn prehráva na Zemplíne stále 0:2.
74
yellowCardŽltá karta pre tím FC ViOn Zlaté Moravce (Miroslav Gono).
74
importantNiarchos faulovaný Gonom! Najprv to rozhodca Ziemba pustil, ale druhý kontakt Gona už bol na žltú kartu!
Dnešný zápas sleduje 986 divákov.
71
changeStriedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
z ihriska odchádza Marek Švec, prichádza Vladimír Majdan.
70
importantZa ViOn sa nepresadil Švec, ktorý nezvládol kombináciu s Kuzmom! Hneď na to Niarchos vyletel do samostatného úniku! Richter fantasticky vystihol smer zakončenia na pravú žrď a a vyrazil pokus!
68
Marcin podbehol vysokú Frelihovu loptu.
67
Jinjolava aj po tretíkrát v zápase kvalitne zahral priamy kop, no opäť si to našlo pripraveného slovinského gólmana Freliha.
66
Tornike Dzotsenidze sa môže poriadne porozhliadať okolo seba kam zamieri svoju nahrávku. Zemplínčania sa však príliš neposunuli. Jinjolavu fauloval Vaško.
65
Už s kapitánskou páskou na rukáve po odídenom Žofčákovi zakončoval nedôrazne Matúš Marcin. Richter sa vôbec nemusel zapotiť.
64
changeStriedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Igor Žofčák, prichádza Ioannis Niarchos.
63
Letisko sa otvorilo útočníkovi Marcinovi. Vpravo aktivoval Igora Žofčáka, ktorý z prvej centroval pred bránku, no tam si to postrážil brankár Richter.
62
Ofenzívna snaha ViOnu nebola dotiahnutá do želaného konca. S loptou si neporadil Marek Švec, v rukách ju už má Žiga Frelih.
60
Uplynula hodina zápasu v Michalovciach. Žlto-modrí kontrolujú vypracovaný náskok z prvého polčasu.
59
importantKarty a pero uložené do vreciek, komunikačné zariadenie spojazdnené! Peter Ziemba vybehol na ihrisko!
57
importantMartin Dohál sa už v tejto chvíli prezlieka mimo hracej plochy! Peter Ziemba sa nahodí do výstroja a zvyšok stretnutia bude v jeho réžii!
56
importantBolestivá situácia pre hlavného rozhodcu Martina Dohála! Jeho pôsobenie v dnešnom vystúpení končí! Arbitra zradili problémy svalového charakteru! Do zápasového odevu sa obliekol náhradný rozhodca Peter Ziemba!
55
Jánošík pri ďalšom pokuse z rohového kopu sa spoliehal na kapitána Žofčáka, s ktorým zahral nakrátko. Center michalovskej legendy zo stredu pokutového územia odvrátil Švec.
53
Michalovce zmenili exekútora rohového kopu. Lukáš Jánošík predkladal center pre spoluhráčov, no vo výskoku úradoval len jeden z hráčov Zlatých Moraviec.
52
Osobný súboj Marcina s Jinjolavom bol vyhodnotený ako nedovolený. Vinníkom bol gruzínsky krajný obranca.
51
Nešťastný Švec. Ten cítil veľkú príležitosť presadiť sa. Očakával rozhodujúcu nahrávku z kopačky Mondeka, ktorý stroskotal na stopérovi Volanakisovi.
49
Celkom dobrý center vyšiel Filipovi Balajovi. Chybou ale bolo, že Švec sa ocitol v zákryte Magdu, ktorý situáciu vyriešil.
48
Richter prudko odkopával do hĺbky poľa. Marek Kuzma mal byť adresát, ale michalovská obrana spoľahlivo zasahovala.
47
Kuzma vymyslel dobrú prihrávku do uličky pre čerstvého Balaja, ale lopta bola napokon o sekundu rýchlejšia.
46
changeStriedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
z ihriska odchádza Gino van Kessel, prichádza Lukáš Jánošík.

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
z ihriska odchádza Levan Nonikashvili, prichádza Filip Balaj.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne o 19:00.
Nič navyše rozhodca Dohál nenadstavil. Východniari majú za sebou úspešnú polovicu duelu, keď vedú 2:0 zásluhou Enza Acostu, ktorý triafal dvakrát do čierneho.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
44
ViOn polčasový záver neokorenil ani len nejakou šancou na skórovanie.
43
Jinjolava režíroval ďalšiu štandardnú situáciu. Rovnako ako v prvom prípade aj teraz mieril rovno na bránku. Na rohový kop odvrátil Magda.
41
Marek Kuzma sklepol vysoký center Balića na Denisa Dugu, z ktorého kopačky putoval poriadne nepresný projektil mimo dosahu brankára Freliha.
39
Andrija Balić sa nedostal od postrannej čiary smerom dopredu. Hru musel ťahať do vlastnej defenzívy, keďže mu na krk dýchal Zubairu a robil to skutočne výborne.
38
Frelih vybehol ďaleko zo svätyne kryť loptu. Ozvala sa však píšťalka. Marek Švec bol v ofsajdovom postavení.
37
goalMichalovce dali gól! Neskutočná strela z hranice pokutového územia sadla na kopačku ENZA ACOSTU, ktorý prepálil bezmocného brankára Richtera a už je dvojgólový muž Michaloviec. Asistencia: Filip Vaško.
34
yellowCardŽltá karta pre tím FC ViOn Zlaté Moravce (Levan Nonikashvili).
33
Michalovčania zablokovali Nonikashviliho, ktorému vypracoval priestor pred pokutovým územím Karol Mondek.
32
Rozhodcovia nechali plynúť hru, keď Balić putoval na trávnik po strete s Bahim, čo však nebolo nedovolené. van Kessel pokračoval vo vedení lopty a spoza šestnástky prudko vypálil tesne nad brvno.
30
van Kessel poriadne šprintoval, pretože chcel stopnúť loptu pred čiarou a podniknúť útočné kroky. Chýbalo naozaj málo k úspechu. Výkop zaobstará Patrik Richter.
29
Jinjolava zvládol zakončenie priamo na bránku Freliha, ktorý úplne s pokojom a prehľadom stiahol loptu do náručia.
28
Na domácu stranu sa presunú hosťujúci futbalisti. Gruzínec Jinjolava prichádza k rozohrávke štandardnej situácie.
27
Zemplínčania ovládajú loptu, zdržiavajú sa v týchto chvíľach na svojej polovici. Nemusia sa nikam plašiť. Rovnako tak vyčkávajú, kým sa im viac otvorí priestor.
25
Rozhodcovská lopta. Majú ju zverenci hosťujúceho trénera Dušana Uhrina mladšieho.
24
V 24. minúte si píšu hostia prvú strelu do priestoru brány Žigu Freliha. Slovinský brankár neinkasoval, ale zase zakončenie Šveca nebolo dostatočne razantné.
23
Čiarový arbiter zodvihol svoju zástavku. Postavenie mimo hry Michaloviec. Týkalo sa to útočníka Matúša Marcina.
22
Samuel Suľa ubránil van Kessela, ale len za cenu autového vhadzovania. ViOn musí byť teda naďalej pozorný, keďže Michalovce sú v blízkosti pokutového územia.
21
Gino van Kessel peknou kolmicou chcel vysunúť Acostu. Michalovského strelca gólu však poctivo bránil Richard Nagy a uhasil náznak šance.
20
Jinjolava odstavený čistým spôsobom pri autovej čiare. Svoje skúsenosti predviedol Matúš Marcin.
18
Teraz si mohol dovoliť nepochváliť Žofčák Bahiho. Ponúkol mu loptu, s ktorou sa vyrútil vpred. Žofčák aj Acosta sa snažili doplniť svojho obrancu, no ten to následne nezmyselne odkopol mimo hracej plochy.
17
Balić podkopol Bahiho, ktorý sa chystal nabrať rýchlosť. Stredopoliar hostí namietal na hvizd rozhodcu Dohála, upokojoval ho kapitán Duga. Karta sa nevyťahovala.
16
Žofčák výborne odcentroval vpravo na Daniela Magdu, ktorému sa celkom vydarila hlavička, ale nenašiel ňou v šestnástke van Kessela.
14
Michalovce môžu hovoriť o splnenej úlohe. Tlak pretavili do otváracieho presného zásahu.
12
goalMichalovce dali gól! Dzotsenidze v skrumáži sklepol loptu na kopačku ENZA ACOSTU, ktorý pálil k bližšej žrdi. Gólová situácia vznikla po rohovom kope Žofčáka. Asistencia: Tornike Dzotsenidze.
11
Teraz bol presnejší Žofčák smerom na Bahiho. Jeho center súper zrazil. Zemplínčania mieria za tretím rohovým kopom.
10
Bahi sa rozhodol vyštartovať do útoku s cieľom získať loptu pri šestnástke. Prihrávku veľmi nezvládol Igor Žofčák. Guinejský obranca mu to následne vyčítal na diaľku.
9
Výborný začiatok pre žlto-modrých zo Zemplína. Hostia od Žitavy sa ešte ani raz neukázali v ofenzívnej zóne.
8
Michalovce mali k dispozícii priamy kop z ľavej strany. Zlaté Moravce postavili múr z dvoch hráčov, ponad ktorých centroval Žofčák, no nikto neohrozil Richtera.
7
Hosťujúci brankár Richter vyskočil a boxoval loptu na rohový kop. Žofčák založil spoluprácu nakrátko s Marcinom. Následný center na zadnú žrď nezachytil Acosta, pretože to hlavičkoval Balić.
6
Nevydarený odkop Balića otváral priestor pre Zemplínčanov. Za šestnástkou chytil loptu Žofčák, center z uhla vyslal Acosta, ale Richard Nagy výborne kryl prvú žrď.
5
Filip Vaško sa snažil prebiť loptu na pravý krídelný priestor. Vzniklo však iba autové vhadzovanie pre súpera. Zahrá to Jinjolava.
4
Duga zbytočne komplikoval situáciu vo vlastnom pokutovom území. Atakovala ho dvojica v michalovských farbách, kapitán ViOnu to napokon ustál.
3
Zákrok Patrika Richtera priniesol prvý rohový kop v zápase, ktorý mali Michalovce. Žofčák však centroval veľmi slabo na prednú žrď. Vaško zakončoval vedľa brány.
2
Tentoraz kryl michalovský nakop kapitána Žofčáka Miroslav Gono. Aj teraz bol neďaleko Marcin.
1
Arevalo servíroval nahrávku do behu pre Matúša Marcina. Domáci útočník bol prikrátky na pozorného Suľu.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

MFK Zemplín Michalovce: Frelih – Bahi, Volanakis, Dzotsenidze – Magda, Vaško, Zubairu, Marcin – Žofčák (C), Acosta, van Kessel.

Náhradníci: Száraz – Adekunle, Jánošík, Karasjuk, Marjanovič, Mušák, Niarchos, Petrík, Šimko.

Tréner: František Straka.

FC ViOn Zlaté Moravce: Richter – Suľa, Gono, R. Nagy, Jinjolava – Nonikashvili, Duga (C), Balić – Mondek, Kuzma, M. Švec.

Náhradníci: Chropovský, Lukáč – Balaj, Dramé, Ďubek, Majdan, Moško.

Tréner: Dušan Uhrin ml.

Rozhodca: Dohál – Štofik, Jánošík.
Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 9. kola skupiny o udržanie sa Niké ligy medzi Michalovcami a Zlatými Moravcami.

MFK Zemplín Michalovce


Na Zemplíne ešte nemajú zabezpečenú budúcu sezónu. Žlto-modrí sú jednu priečku nad barážou, ale majú s Košicami zhodne po 24 bodov. Michalovce sa zhodou okolností naštartovali proti Zlatým Moravciam a elegantne sa vyhli zostupu. Prínos trénera Straku je skutočne veľký, v nadstavbe zbierali Zemplínčania body. Akurát to zaškrípalo doma so Skalicou (1:3) a v Trenčíne (0:1).

FC ViOn Zlaté Moravce

ViOn už nejaký ten týždeň je istý vypadávajúci Dokonca klub už vymenoval nového trénera, ktorým sa stal Roman Hudec a jeho úloha je jednoznačná – vrátiť tím do najvyššej súťaže. V prípade Dušana Uhrina mladšieho pôjde už len o dôstojné dokončenie ročníka. Zlaté Moravce sa naposledy dvakrát blysli výhrami, len škoda, že to prišlo takto neskoro.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Tabuľky Niké ligy

Skupina o titul:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
23
4
5
76:31
73
V
P
P
P
V
2
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
16
7
9
54:45
55
P
R
V
V
V
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
18
3
11
47:29
57
V
P
V
P
P
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
16
10
6
49:32
58
V
V
V
V
R
5
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
32
11
4
17
49:60
37
P
V
P
P
P
6
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
12
11
9
38:43
47
P
R
P
V
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Skupina o udržanie sa:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
32
13
10
9
48:34
49
R
V
V
V
P
2
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
32
14
9
9
50:41
51
R
P
V
P
V
3
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
32
11
7
14
35:38
40
R
V
P
P
V
4
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
32
7
6
19
27:56
27
V
P
P
P
V
5
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
32
6
9
17
29:48
27
P
V
P
V
P
6
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
32
2
6
24
21:66
12
R
P
V
V
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Niké liga: Michalovce vyhrali pod vedením trénera Straku ďalší zápas