Tri postupy za tri sezóny. Nedá sa hrať len s mladými, treba aj skúsenosť, vraví tréner

MFK Zvolen, víťaz III. ligy Západ 2023/2024.
MFK Zvolen, víťaz III. ligy Západ 2023/2024. (Autor: Facebook / MFK Zvolen)
Titanilla Bőd|3. jún 2024 o 19:00

Dušan Tóth hodnotí účinkovanie MFK Zvolen v tretej lige.

BRATISLAVA, ZVOLEN. Ako nováčik sa chceli vyhnúť bojom o záchranu, no napokon sa ocitli medzi favoritmi súťaže. Napokon si prvé miesto zabezpečili už v predstihu.

Víťazom tretej ligy Západ sa stalo mužstvo MFK Zvolen, ktoré v predposlednom kole zdolalo Dubnicu 5:0 a na čele tabuľky má už nedostihnuteľný náskok.

„Bola to dlhá noc, oslavy boli primerané k tomu, že sme už kolo pred koncom vyhrali súťaž,“ vravel pre Sportnet tréner Dušan Tóth.

V rozhovore prezradil, čo bola najsilnejšia stránka svojho tímu a naznačila aj ambície v druhej lige.

Čakali ste, že sa napokon nerozhodne v poslednom kole v zápase Galanta – Zvolen, ale už v predstihu si zabezpečíte prvé miesto?

Nečakal som to, ale dúfal som, že keď pôjdeme do Galanty, už bude rozhodnuté, či už v náš prospech, alebo niekoho iného. Som rád, že to vyšlo takto. Využili sme zaváhanie súperov a sobotňajší zápas s Dubnicou bola čerešnička na torte. Zvládli sme ho veľmi dobre, bolo to zadosťučinenie za celý rok.

Vyhrali ste 5:0, čo je jednoznačný výsledok. Naozaj sa zrodil bez problémov?

Snažili sme sa pripraviť hráčov, že aj keď je súper posledný a na jar získal len bod, bude to nepríjemné. Sú to mladí, behaví chlapci a budú hrať to, čo im dovolíme. Chalani k tomu tak pristúpili, súperovi sme nedovolili takmer nič.

My sme si od prvej minúty začali vytvárať šance a postupne sme ich aj premieňali. Mohli sme rozhodnúť aj skôr, ale som spokojný s priebehom zápasu aj s výsledkom.

V tomto kalendárnom roku ste prehrali iba raz. Ako by ste zhodnotili jarnú časť?

Vo Veľkých Ludinciach sme prehrali 1:3, aj keď sme podali jeden z najlepších výkonov. Boli tam aj nejaké remízy, ale vyhli sme sa tomu, čo sa nám stalo na jeseň, že sme v Rači dostali šesť gólov.

Začali sme pôsobiť kompaktne a to bolo rozhodujúce. Pritom neviem, či sme odohrali v kompletnom zložení vôbec jeden zápas. Možno proti Seredi sme v prvom kole tak nastúpili, ale aj to nám vydržalo len chvíľu.

Ale aj hráči, ktorí zaskakovali, si splnili svoju úlohu. To bolo rozhodujúce: kompaktnosť, disciplína, cieľavedomosť.

Ktoré zápasy boli z vášho pohľadu kľúčové?

Povedal by som, že každý jeden. Ale ak by som mal vypichnúť iba pár momentov, veľmi dôležité bolo víťazstvo v Šali, v Martine, alebo že sme v Lehote pod Vtáčnikom dokázali v 90. minúte strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Ktorí hráči boli lídrami mužstva?

Bolo ich viac, ale to bola aj výhoda. Keď niekto vypadol a nemohol hrať, vždy ho niekto nahradil.

Mali sme troch skúsených stopérov, Erik Gaško, Ján Nosko a Paťo Prikryl boli nosnými hráčmi.

V strede odvádzal vynikajúcu robotu Gabo Snitka, výborne hral aj Viktor Tóth, dokiaľ sa nezranil. Bola fantázia, čo dokázal predviesť Matej Starší. Keď Austin Agwata naskočil po zranení, tiež bol platným hráčom, ale znovu sa zranil.

To bola kostra mužstva a ostatní sa k nim pridali a podávali plnohodnotné výkony. Mali sme to postavené na skúsenosti a vrátilo sa nám to.

Zvolen za tri sezóny postúpil trikrát za sebou. Čo je tajomstvom tohto úspechu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tri postupy za tri sezóny. Nedá sa hrať len s mladými, treba aj skúsenosť, vraví tréner