Zázraky sa dejú, dokonca v predstihu. Kde budú hrať Liptáci budúcu sezónu?

Nováčik z Liptova môže sezónu dohrávať bez tlaku, svoj základný cieľ už splnil.
Nováčik z Liptova môže sezónu dohrávať bez tlaku, svoj základný cieľ už splnil. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|30. apr 2022 o 09:30

Aj naďalej chcú zostať verní svojmu modelu.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Do Fortuna ligy vstupovali ako skromný nováčik. Bez veľkých nákupov i rečí. Mnohí ich odpisovali, o to viac, že domáce zápasy musia hrávať v 60 km vzdialenom Poprade.

Opak je však pravdou. Istotu, že neskončia poslední mali futbalisti Liptovského Mikuláša už skôr. Tri kolá pred koncom sezóny je jasné, že sa vyhnú aj barážovej priečke.

„Vyvrátili sme názor, že budeme fackovacím panákom a pre ligu nebudeme prínosom,“ tvrdí prezident klubu MILAN MIKUŠIAK.

Prehra Zlatých Moraviec v Trenčíne znamenala pre Liptovský Mikuláš definitívu záchrany vo Fortuna lige. Podarilo sa vám to dokonca v predstihu. Čo momentálne prežívate?

Sme veľmi radi, že sa s určitosťou vyhneme baráži. Pohronie dlhodobo okupovalo posledné miesto a nerátali sme s tým, že by sa ešte mohlo zachrániť. Orientovali sme sa najmä na predposlednú priečku.

O to viac nás teší, že sa nám to podarilo už tri kolá pred koncom. Je to bez veľkých nervov a dokonca s vidinou pobiť sa o miestenku v Európskej konferenčnej lige.

Na to potrebujete skončiť na siedmom mieste. Momentálne ste ôsmi, so štvorbodovou stratou na Trenčín. V sobotu sa predstavíte na jeho pôde. Veríte, že je ešte reálne sa pobiť o európsku šancu?

Už je to len v teoretickej rovine. Pozrel som si aj vylosovanie Trenčína a myslím si, že je to viac-menej pasé. Ideme tam s odhodlaním ukázať dobrý futbal. Okrem nešťastnej domácej prehry 0:3 sme vo vzájomných zápasoch uhrali slušné výsledky (výhra a remíza, pozn. red.). Celkovo môžem povedať, že cítim určitú satisfakciu.

Po výhre nad Pohroním bol už blízko, v tomto týždni sa záchrana Liptovského Mikuláša spečatila.
Po výhre nad Pohroním bol už blízko, v tomto týždni sa záchrana Liptovského Mikuláša spečatila. (Autor: facebook MFK Liptovský Mikuláš)

V čom?

Sledujem relácie, ktoré sa venujú Fortuna lige, kam chodia rôzni hostia. Mnohí nám neverili, hovorili, že bude futbalový zázrak, ak sa Liptovský Mikuláš zachráni. Ukázali sme, že aj zázraky sa dejú. Vyvrátili sme názor, že budeme fackovacím panákom a pre ligu nebudeme prínosom.

Odohrali sme niekoľko zaujímavých zápasov a naša bojovnosť, najmä v domácich zápasoch na štadióne v Poprade, slávila úspech. Záchranu zaň z pohľadu nováčika rozhodne považujeme. Súťaž sa niekedy znehodnocuje, aj vplyvom účinkovania Senice, ale je v nej viacero kvalitných tímov. Aj v skupine o záchranu.

Ktoré momenty boli pri historickej premiére Liptovského Mikuláša v najvyššej slovenskej súťaži kľúčové?

Začiatok bol veľmi ťažký. Po úvodných troch zápasoch sme mali nula bodov a skóre 2:11. Nielen z hľadiska záchrany, ale navodenia pozitívneho trendu, bolo dôležité úvodné víťazstvo nad Žilinou. Tá bola v tom čase rozbehnutá, v Európe dosahovala dobré výsledky a hovorilo sa o nej, že je najlepším mužstvom na Slovensku. Chlapci zistili, že vedia poraziť aj lepšie tímy a bol to pre nich výborný odrazový mostík. Potom sme to potvrdili aj s Dunajskou Stredou.

Samozrejme, pamätné je liptovské derby s Ružomberkom, v ktorom sme do polčasu prehrávali 0:2, ale dokázali sme to zvrátiť a vyhrať 3:2. Bol to pre nás veľký výsledok, pretože vidíme, že Ružomberok stále zvádza boj o druhé miesto s Trnavou. V popradskom azyle sme hrali veľmi dobre a postupne sme sa osmeľovali aj vonku.

Po postupe z druhej ligy ste káder posilnili, ale nešlo o žiadne výrazné mená. Napriek tomu ste od októbrového neúspechu na Slovane prehrali len dvakrát o viac než jeden gól.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zázraky sa dejú, dokonca v predstihu. Kde budú hrať Liptáci budúcu sezónu?