Zápas s Trnavou si vymodlili. Štvrtoligistov čaká výnimočný sviatok

Futbalisti MFK Bytča.
Futbalisti MFK Bytča. (Autor: MFK Bytča/ facebook)
Ivan Mriška|14. okt 2024 o 10:50

Na trávniku sa stretnú víťazi pohárových súťaží z roku 2023.

BYTČA. Keď štvrtoligová Bytča v Slovnaft Cupe prekvapivo zdolala druholigový Liptovský Mikuláš, v klube zavládla eufória.

V 11-tisícovom meste na severozápade Slovenska začali cítiť šancu, že by sa mohli stretnúť s tímom z Niké ligy.

Hráči, funkcionári i fanúšikovia sledovali žreb štvrtého kola s napätím. Väčšina futbalistov vyslovila prianie: Chceme Spartak Trnava!

„Pred žrebovaním sme si robili anketu a 80 percent hráčov si prialo Spartak Trnava,“ pre Sportnet prezradil prezident MFK Bytča a primátor mesta Miroslav Minarčik.

Tušili, že sú blízko

Keď v sídle Slovenského futbalového zväzu vyžrebovali Bytči lepšieho z dvojice Častkovce / Trnava, všetci boli nadšení. Tušili, že sú blízko vysneného duelu.

Trnava ešte potrebovala zvládnuť zápas v Častkovciach. Svoju úlohu však bez problémov zvládla a Bytču čaká veľký futbalový sviatok.

„Hrať s veľkoklubom, ktorý dosiahol strašne veľa bude obrovský sviatok pre našich hráčov, ale aj fanúšikov z Bytče a širokého okolia,“ dodal.

Stretnutie je na programe v stredu 16. októbra od 15:00 h.

„Sme radi, že to vyšlo presne tak, ako sme si väčšina chalanov priali. Verím, že žreb potešil ľudí, ktorí sa na nás chodia pozerať, keďže Trnava patrí k najlepším klubov v histórii Slovenska,“ uviedol pre klubový web Adrián Tkáč.

Brankár Bytče si uvedomuje, že ho nečaká nič ľahké. Stretnutie si však ide užiť.

„Snáď sa nám podarí uhrať priaznivý výsledok a potešíme tak našich fanúšikov. Samozrejme, zostávame pri zemi a vieme, kto je favorit. Vo futbale však človek nikdy nevie, čo sa môže stať,“ dodal.

Bolo to napínavé

Klub na zápas pozýva všetkých fanúšikov zo širokého okolia. Aj tých, ktorí na futbal do Bytče pravidelne nechodia.

„Pozeral som celý žreb a bolo to veľmi napínavé, keďže meno súpera sme sa dozvedeli až medzi poslednými. Spartak sme si viac-menej vymodlili.

V mene celého tímu môžem povedať, že bude pre nás česť hostiť také mužstvo ako je Spartak Trnava. Na zápas sa veľmi tešíme.

Dúfame, že príde čo najväčšia podpora zo strany divákov, predsa, takéhoto súpera sme tu ešte nezažili,“ uviedol futbalista Bytče Samuel Kaštan.

Zaujímavosťou je, že ešte v sezóne 2021/22 hrala Bytča I. triedu ObFZ Žilina, teda okresnú súťaž. Teraz bude čeliť majstrovi Slovenska zo sezóny 2017/18 a dvojnásobnému víťazovi pohára z posledných troch ročníkov.

Podľa funkcionárov Bytče je zápas so Spartakom Trnava pre hráčov odmenou za poctivú prácu v tréningovom procese a zápasoch.

„Spartak Trnava sme si vymodlili. Takýto súper do Bytče nechodí každý deň a myslím si, že tento zápas je odmena pre nás všetkých. Chceme si ten zápas užiť a zabojovať o čo najlepší výsledok,“ uviedol skúsený Daniel Hundák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zápas s Trnavou si vymodlili. Štvrtoligistov čaká výnimočný sviatok