Bol majster sveta, hral za Real či Arsenal. Özil náhle ukončil kariéru

Cristiano Ronaldo (vľavo) a Mesut Özil v dresoch Realu Madrid.
Cristiano Ronaldo (vľavo) a Mesut Özil v dresoch Realu Madrid. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. mar 2023 o 13:20

Naposledy hral za istanbulský Basaksehir.

BERLÍN. Nemecký futbalista Mesut Özil ukončil profesionálnu kariéru. Majster sveta z roku 2014 to oznámil v stredu na sociálnych sieťach.

"Po hlbokom zvážení oznamujem okamžité ukončenie kariéry profesionálneho futbalistu," napísal 34-ročný Özil. Naposledy nastúpil za Basaksehir Istanbul začiatkom februára v zápase tureckej ligy na pôde Kayserisporu.

"Mal som privilégium byť profesionálnym futbalistom takmer sedemnásť rokov a teraz sa cítim neuveriteľne vďačný za túto príležitosť.

Avšak, v posledných týždňoch a mesiacoch som mal zranenia a časom bolo stále viac jasnejšie, že je čas opustiť veľké futbalové pódium," pokračoval.

Özil začal profesionálnu kariéru v roku 2006 v Schalke 04 a najväčšie úspechy na klubovej úrovni mal s Realom Madrid a Arsenalom. Na Pyrenejskom polostrove získal s "bielym baletom" ligový titul, Španielsky pohár aj Superpohár.

Z Arsenalu má štyri Poháre FA a jeden triumf v Ligovom pohári.

Ešte predtým však v sezóne 2008/2009 získal Nemecký pohár s Werderom Brémy, ako vôbec svoju prvú seniorskú trofej. Záverečné roky kariéry strávil v Turecku, hral za istanbulské Fenerbahce a Basaksehir.

"Bola to úžasná cesta plná nezabudnuteľných momentov a emócii. Chcel sa poďakovať klubom, trénerom, ktorí ma podporovali a spoluhráčom, z ktorých sa stali moji priatelia. Špeciálne poďakovanie musí patriť mojej rodine," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Bol majster sveta, hral za Real či Arsenal. Özil náhle ukončil kariéru