Messi nehral, no užil si privítanie fanúšikov. Jeho spoluhráča vypískali

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA, TASR|15. aug 2021 o 11:45

Tréner Štrasburgu sa po zápase sťažoval, útočník Kylian Mbappé si vypočul piskot.

PARÍŽ. Argentínčan Lionel Messi si pred sobotňajším duelom 2. kola francúzskej Ligue 1 2021/2022 medzi Parížom St. Germain a Racingom Štrasburg (4:2) užil predstavenie pred zaplneným Parkom princov. Zatiaľ však iba v civile.

Tridsaťštyriročný rodák z Rosaria pred niekoľkými dňami ukončil kapitolu v španielskom FC Barcelona a upísal sa francúzskemu gigantovi.

Messi sledoval zápas s Neymarom

V zápase nenastúpil, no prítomnému davu adresoval aspoň niekoľko slov. „Cítim sa šťastný a nadšený, že som tu. Veľmi sa teším na novú etapu a dúfam, že si túto sezónu užijeme a bude to skvelý rok,“ skonštatoval Messi podľa webu denníka AS.

Šesťnásobný najlepší svetový futbalista v uvoľnenej nálade sledoval stretnutie z tribúny po boku dobrého kamaráta - Brazílčana Neymara, pričom si viackrát vypočul skandovanie svojho mena.

Z hľadiska si konfrontáciu so Štrasburgom pozreli aj ďalšie nové prírastky do kádra Parížanov - španielsky obranca Sergio Ramos a taliansky brankár Gianluigi Donnarumma.

Nové posily PSG - Paríž St. Germain, medzi nimi aj Lionel Messi.
Nové posily PSG - Paríž St. Germain, medzi nimi aj Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)

Mbappé zažil triumf i piskot fanúšikov

Hviezdou parížskeho mužstva bol Kylian Mbappé, ktorý zaznamenal zásah na 2:0 a prihral na dva góly. Napriek tomu si pred úvodným hvizdom vyslúžil od vlastných fanúšikov piskot a bučanie.

Časť priaznivcov PSG mu dala najavo, čo si myslí o jeho neochote podpísať s klubom novú zmluvu.

Mbappého súčasný kontrakt s Parížanmi platí iba do 30. júna 2022 a špekuluje sa o jeho možnom odchode do španielskeho Realu Madrid.

"Kylian sa zameriava na svoje úlohy a robí to dobre. S jeho výkonom som spokojný. Musí takto pokračovať," povedal na margo svojho zverenca tréner Mauricio Pochettino.

Lionel Messi na tribúne.
Lionel Messi na tribúne. (Autor: TASR/AP)

Futbalisti Paríža nastrieľali Štrasburgu počas necelej polhodiny tri góly, polčasové vedenie 3:0 si však neudržali. Hostia sa po prestávke nadýchli a domácich potrápili.

Za Štrasburg najskôr znížil Kevin Gamiero, na 2:3 upravil Ludovic Ajorque. Hostia sa potom snažili aj vyrovnať, lenže čiaru cez rozpočet im urobila druhá žltá karta pre Aleksandra Djikua.

Parížania "presilovku" okamžite využili a strelili štvrtý gól, po rýchlej akcii sa presadil Pablo Sarabia. Predtým sa presadili sa aj Icardi a Draxler.

"Som veľmi spokojný. Mali sme dobrý prvý polčas, v druhom sme spomalili. Celkovo sme však hrali dobre," zhodnotil Pochettino pre portál leparisien.fr.

"Som spokojný so všetkými hráčmi. Toto je iba začiatok sezóny, každý sa bude zlepšovať. Dôležité je, že sme zvíťazili. Ukázali sme veľa dobrých vecí. V držaní lopty a v pohybe sa nám darilo. Ligue 1 je náročná súťaž," dodal.

Tréner Štrasburgu hromžil na rozhodcov

Spokojnosťou zďaleka nesršal tréner Štrasburgu Julien Stephan, ktorého nehnevala iba prehra a vylúčenie svojho zverenca, ale aj výkon rozhodcov.

"Viacerým verdiktom som nerozumel. Pri prvom góle bol Mauro Icardi v ofsjade a gól nemal platiť. Prvý gól vždy ovplyvní zápas. Rozhodcovia sa v tomto momente unáhlili."

Po zápase sa vyjadril aj Gameiro, strelec úvodného zásahu hostí: "Dokonca aj náš prezident Marc Keller nám povedal, že hráč bol v ofsajde. Je mi divné, že to VAR nevidel."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Messi nehral, no užil si privítanie fanúšikov. Jeho spoluhráča vypískali