Futbal: ME 2012 zostávajú Poľsku a Ukrajine

SITA|26. sep 2008 o 16:25

Európska futbalová únia (UEFA) v piatok rozhodla o tom, že právo usporiadať majstrovstvá Európy v roku 2012 majú aj naďalej Poľsko spoločne s Ukrajinou.

BORDEAUX. Európska futbalová únia (UEFA) v piatok rozhodla o tom, že právo usporiadať majstrovstvá Európy v roku 2012 majú aj naďalej Poľsko spoločne s Ukrajinou, ktorých vybrala za hostiteľov najbližšieho šampionátu starého kontinentu v apríli 2007. Výkonný výbor UEFA si v piatok vypočul hodnotiacu správu inšpekčnej komisie, ktorá mala za úlohu zistiť priamo na mieste pripravenosť jednotlivých miest na európsky futbalový sviatok.

Ako v piatok informoval šéf európskeho futbalu Michel Platini, výkonný výbor UEFA jednohlasne ponechal právo usporiadať ME 2012 Poľsku a Ukrajine, no jedným dychom dodal, že obe krajiny musia zrýchliť svoje prípravné práce vo viacerých oblastiach. Platini tiež potvrdil prísľub organizátorov, že štadióny v hlavných mestách týchto štátov v Kyjeve aj Varšave budú postavené včas.

V oboch susedných krajinách SR je necelé štyri roky pred ME problémov viac než dosť. Z plánovaných 12 štadiónov zatiaľ stojí len jediný futbalový stánok, a to v ukrajinskom Dnepropetrovsku, ktorý slávnostne otvorili pred dvoma týždňami. Výraznou slabinou je tiež infraštruktúra, teda nedostatočný počet diaľničných úsekov či malé a nemoderné letiská. V neposlednom rade zohráva negatívnu úlohu aj korupcia v oboch krajinách, ktorá prekvitá najmä v posledných rokoch.


Nachádzate sa tu:
Domov