Boli to ťažké mesiace, priznal Škriniar. Tréner velebí jeho nástupcu, čaká ich boj

Milan Škriniar v zápase proti Marseille.
Milan Škriniar v zápase proti Marseille. (Autor: REUTERS)
Martin Kozinka|1. apr 2024 o 07:30

Chýbal vôbec Škriniar Parížu? Z jeho zranenia ťažila talentovaná zimná posila.

BRATISLAVA. Len nedávno mal Milan Škriniar dvanásťročné výročie od svojho debutu v najvyššej slovenskej súťaži, kde sa po prvýkrát predstavil v drese Žiliny ako 17-ročný.

Tá za jeho prestupy do dnešného dňa zinkasovala s bonusmi viac ako päť miliónov eur. V súčasnosti je jeho hodnota na trhu v desiatkách miliónoch eur. V priebehu pár rokov to dotiahol spod Dubňa až pod Eiffelovku.

Počas nedeľného večera sa po necelých troch mesiacoch vrátil na futbalový trávnik. Po tom, čo utrpel zranenie členka v januárovom zápase, ktoré si vyžiadalo aj operáciu, sa po prvýkrát objavil opäť na ihrisku. 

Niektoré francúzské médiá ho v tejto sezóne už odpísali, dokonca viseli otázniky nad jeho účasťou na letných majstrovstvách Európy. Vyzeralo to, ako priebeh predošlej sezóny, jeho poslednej v drese milánskeho Interu.

Vtedy vynechal takmer celú druhú polovicu sezóny pre zranenie bedrovej chrbtice. Nebol schopný nastúpiť ani do prestížneho finále Ligy majstrov.

Sklamaný či nahnevaný Mbappé

Slovenský futbalista chýbal skoro dvanásť týždňov. Než prišlo nepríjemné zranenie, patril k najvyužívanejším hráčom Paríža St. Germain. V istom čase sa mohol pochváliť najväčšou minutážou.

Dostával hromadu dôvery od španielskeho trénera Luisa Enriqueho. Ten ho teraz poslal pri návrate do hry v 77. minúte tzv. “Le Classique” zápasu medzi Parížom St. Germain a Olympique Marseille.

Celok z hlavného mesta Francúzska v ňom vyhral 2:0 a o góly sa postarali Vitinha a Goncalo Ramos. A to aj napriek tomu, že od štyridsiatej minúty hral súper v početnej výhode, keďže v 40. minúte videl červenú kartu obranca PSG Lucas Beraldo.

Prekvapením duelu bolo striedanie najväčšej hviezdy Kyliana Mbappého v 65. minúte. Francúz po zápase uverejnil na sociálnych sieťach fotografiu, na ktorej schádza s klesnutou hlavou z ihriska.

Trénera Paríža k tomu donútila jeho nevýraznosť na ihrisku. Jeho voľba sa vyplatila, keďže to bol strelec gólu Ramos, ktorý nahradil Mbappého.

Mbappému sa ale očividne krok jeho kouča nepáčil, o čom svedčila aj jeho trucovitá tvár pri odchode z trávnika.

Na jeho emócie po zápase sa spýtali aj Milana Škriniara: „Po príchode do šatne sa usmieval, vyzeral byť spokojný. Veď sme vyhrali,” reagoval pred novinármi.

O rok budeme ešte lepší, sľubuje tréner

Keď sa Enriqueho spýtali na jeho krok, odpovedal frustrovane: Pýtate sa ma každý týždeň to isté, je to už unavujúce…”

Ak nerozumiete mojim rozhodnutiam, je mi to jedno,” zakončil tréner. Aj tento moment pridal k úvahe, že veľa ľudí o jeho odchode v lete nepochybuje.

Keď sa Enriqueho prednedávnom spýtali na letné posily, vzhľadom na avizovaný odchod Mbappého, bol v odpovedi sebavedomý.

Luis Enrique počas zápasu s Marseille.
Luis Enrique počas zápasu s Marseille. (Autor: TASR/AP)

„Som presvedčený, že ďalšiu sezónu budeme mať lepší tím, či už fyzicky, takticky alebo technicky. Nepochybujem o tom,” povedal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Boli to ťažké mesiace, priznal Škriniar. Tréner velebí jeho nástupcu, čaká ich boj