Vrátil sa ako majster a s novým tetovaním. Stane sa Hamšík asistentom Calzonu?

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Michal Šášky|18. nov 2022 o 17:15

Kapitán Marek Hamšík si zahrá za Slovensko po roku a naposledy.

BRATISLAVA. Keď zranený Marek Hamšík opúšťal ihrisko v kvalifikačnom zápase proti Slovinsku, ešte nik netušil, že išlo o jeho posledný polčas v reprezentačnom drese.

Písal sa 11. november 2021, slovenskí futbalisti nezvládli kvalifikáciu o postup na majstrovstvá sveta do Kataru, po deviatom zápase mali na konte len chabé dve víťazstvá. Proti Slovinsku si pripísali piatu remízu.

Už predtým vedeli, že na šampionát nemajú šancu postúpiť. Aj tak nastúpili v Trnave v najsilnejšom zložení. Hamšíkovi sa to stalo osudným.

„Cítil som pichnutie v lýtku a trápil som sa s tým v prvom polčase. Potom som šiel radšej dole z ihriska, nechcel som riskovať. Uvidíme zajtra, ako na tom som,“ hovoril po zápase Hamšík.

Slovensko - Čile

nedeľa, 20. november o 13.30 h

/naživo na RTVS Šport/

Do národného tímu sa už nevrátil. Proti Malte oddychoval, pred marcovým zrazom sa mu zranenie obnovilo. V lete, po náročnej sezóne, uzavrel reprezentačnú kapitolu.

Definitívne sa s ňou rozlúči v nedeľu 20. novembra 2022, Slovensko vyzve Čile na ihrisku bratislavského Slovana, kde Marek v mladosti hrával. 

Ako sa po roku bez Mareka Hamšíka zmenila slovenská reprezentácia? A v čom je iný samotný hráč?

Hamšík prišiel ako majster

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vrátil sa ako majster a s novým tetovaním. Stane sa Hamšík asistentom Calzonu?