Manchester City je najhodnotnejší klub v Európe, z čela zosadil Real

Futbalisti Manchestru City s trofejou pre víťaza FA Cupu.
Futbalisti Manchestru City s trofejou pre víťaza FA Cupu. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2023 o 21:50

Hodnota Citizens sa vyšplhala na 4,073 miliardy eur.

ISTANBUL. Anglický futbalový klub Manchester City vyhlásili vo štvrtok pred sobotným finále Ligy majstrov za najhodnotnejší klub v Európe, keď z čela zosadil Real Madrid. Hodnota Citizens sa vyšplhala na 4,073 miliardy eur.

Football Benchmark hodnotí 32 najvýznamnejších európskych klubov na základe viacerých kritérií vrátane ich finančných výkazov, hodnoty mužstvá a veľkosti trhu vysielania. City predbehlo v rebríčku Real, ktorý má hodnotu 4,006 miliardy.

"V rebríčku sa vyšplhali nahor, v porovnaní s rokom 2022 získali päť pozícií a to predovšetkým vďaka pozoruhodným finančným výsledkom zo sezóny 2021/22," uvádza sa v správe Football Benchmark.

City, ktoré v roku 2008 prevzala investičná skupina Abu Dhabi United Group, zaznamenalo v minulej sezóne príjmy vo výške 613 miliónov britských libier (711 miliónov eur), čo je druhý najvyšší údaj o príjmoch v histórii anglických klubov.

Najviac (627 mil. libier) dosiahol v roku 2019 Manchester United, ktorý doplnil "pódium" s hodnotou 3,93 miliardy eur. Hneď za ním sa umiestnili Liverpool FC a Bayern Mníchov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester City je najhodnotnejší klub v Európe, z čela zosadil Real