Weissov sen sa opäť nesplnil. My sme ukázali potenciál a oni kvalitu, mykol plecami

Vladimír Weiss starší, tréner ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss starší, tréner ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|15. aug 2023 o 22:30

Slovan zhorel v pekle, no môže spraviť krok vpred.

BRATISLAVA. Keď futbalisti Slovana vybehli na ihrisko, štadiónom sa rozmohol ohlušujúci piskot.

Tribúny boli absolútne zaplnené, tradične vypredané. Domáce pokriky a choreá zneli už desiatky minút pred rozcvičkou, neprestali do úvodného hvizdu.

Piskot prišiel znova na začiatku 9. minúty. V čase, keď už Slovan mohol viesť o dva góly a mohol byť v roli priebežne postupujúceho tímu.

Belasí svoje šance nevyužili a v izraelskom pekle, ako nazval prostredie v Haife tréner Vladimír Weiss starší, im zhoreli šance na úspech.

Haifa ovládla dianie na ihrisku, do polčasovej prestávky strelila dva góly. Nasadila mierne tempo, zápas dohrala profesorsky a s ľahkosťou.

Postúpila v súhrnnom skóre 5:2.

Štatistiky zápasu Maccabi Haifa - Slovan Bratislava.
Štatistiky zápasu Maccabi Haifa - Slovan Bratislava. (Autor: SofaScore)

„Snívam o Lige majstrov, aby sem raz prišiel Real Madrid,“ hovoril tréner Weiss v máji 2021, keď si po druhý raz zasadol na lavičku Slovana.

Ešte nikdy nebol tak blízko. Tretie kolo kvalifikácie najprestížnejšej pohárovej súťaže však bolo objektívne nad sily a možnosti slovenského majstra.

Weiss motivoval svojich zverencov, postup cez Haifu by považoval za svoj najväčší úspech. Väčší ako osemfinále MS 2010, väčší ako skupinovú fázu s Artmediou Petržalka.

Celozápasové oslavy

Priemerná návštevnosť na bezmála 31-tisícovom Štadióne Sammyho Ofera bola počas minulej sezóny izraelskej ligy takmer 29-tisíc. Tribúny žili aj v utorok.

„Fanúšikovia vnímajú Slovan ako ľahkého súpera, s ktorým by si mali bez problémov poradiť,“ hovoril pre Sportnet izraelský novinár Josh Halickman.

„Slovenský majster nie je podľa nich ťažší súper ako Šerif Tiraspoľ, ktorého vyradili v minulom kole,“ vysvetlil rozpoloženie domácich.

Maccabi vyhrala nad Šerifom o dva góly, nad Slovanom napokon o tri. Réžia neustále počas celého stretnutia ukazovala oslavujúcich fanúšikov.

„Treba zablahoželať súperovi, ak je lepší. Haifa bola lepšia, dvakrát vyhrala,“ uznal po zápase tréner Weiss.

Stačila priemerná strela

„Slovan potrebuje ideálny zápas,“ prognózoval na začiatku expert RTVS Marián Zeman. Belasí tomu išli naproti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weissov sen sa opäť nesplnil. My sme ukázali potenciál a oni kvalitu, mykol plecami