Lukaku je pod Tuchelom nespokojný, chce sa vrátiť do Milána. Nemec reaguje

Romelu Lukaku sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Chelsea FC - Zenit Petrohrad.
Romelu Lukaku sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Chelsea FC - Zenit Petrohrad. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. dec 2021 o 09:31 (aktualizované 31. dec 2021 o 13:02)

Tuchel preferuje základnú zostavu bez neho.

RÍM. Belgický futbalista Romelu Lukaku vyjadril nespokojnosť so svojím hracím časom v londýnskej Chelsea, za ktorú v tejto sezóne nastúpil od začiatku iba v ôsmich ligových zápasoch.

Tréner Thomas Tuchel preferuje základnú zostavu bez 28-ročného útočníka, ktorého v prebiehajúcom ročníku sužovali aj zranenie a Covid-19.

Lukaku, ktorý v minulej sezóne získal s Interom Miláno titul v talianskej Serii A, sa v auguste vrátil po siedmich rokoch na Stamford Bridge.

Druhý angažmán v Chelsea sa však nevyvíja podľa jeho predstáv. "Po dvoch rokoch v Taliansku, keď som v Interi veľa pracoval s fyzioterapeutmi a odborníkmi na výživu, som na tom fyzicky dobre.

No nie som šťastný zo súčasnej situácie. Myslím si, že tréner sa rozhodol zvoliť iný systém. Nemôžem sa však vzdávať, musím ďalej tvrdo pracovať a správať sa profesionálne," uviedol belgický reprezentant v rozhovore pre Sky Sport Italia.

"Do Talianska som sa zamiloval. Chcem sa fanúšikom Interu ospravedlniť. Myslím si, že spôsob, akým som odišiel z klubu, mal byť iný. V hĺbke srdca verím, že sa raz do Interu vrátim."

Tuchel reagoval hneď

Nemecký kouč nevie o tom, že by bol Lukaku v klube nešťastný: "Preto sú pre mňa jeho vyhlásenia prekvapením. Potrebujeme sa spolu o tom porozprávať.

Nevidím žiaden dôvod, prečo by to tak malo byť. Uvidím, čo mi k tomu Romelu povie a potom sa tým budem zaoberať," vyjadril sa Tuchel, podľa ktorého isté napätie v kabíne nemusí byť zlá vec.

"Nie je potrebné, aby v šatni bola zakaždým harmónia. Nemusí sa každý s každým objímať a mať druhého rád. Niekedy je dobré byť na hrane, v disharmónii, pokiaľ sa to, samozrejme, pohybuje v rozumných hraniciach."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lukaku je pod Tuchelom nespokojný, chce sa vrátiť do Milána. Nemec reaguje