Iba polčas nestačí. Trnave sa sen o bodoch rozplynul za štyri minúty

Gólová radosť hráčov Ludogorca v zápase proti Spartaku Trnava.
Gólová radosť hráčov Ludogorca v zápase proti Spartaku Trnava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|21. sep 2023 o 20:43

Hrdinom bol dvojgólový Jakub Piotrowski.

Konferenčná liga - 1. kolo

Ludogorec Razgrad - Spartak Trnava 4:0 (0:0)

Góly: 50. a 63. Piotrowski, 46. Jordanov, 90.+4. Rwan Seco

Rozhodovali: Nuza – Berisha, Selimaj (všetci Kos.)

ŽK: Goncalves, Son - Zeljkovič, Mikovič, Procházka

Razgrad: Sluga - Witry, Songo-Sundberg, Verdon, Son - Jordanov (73. Naressi), Piotrowski, Goncalves (85. Jankov) - Tekpetey (85. Chouiar), Tissera (59. Rwan Seco), Vidal (73. Delev)

Trnava: Takáč - Koštrna, Gorosito (46. Djurič), Kóša - Zeljkovič (72. Procházka) - Šulek, Bainovič, Mikovič - Ofori (72. Azango), Ďuriš (72. Paur), Bernát (57. Daniel)

RAZGRAD. Futbalisti FC Spartaka Trnava nebodovali vo svojom úvodnom vystúpení v skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2023/2024.

Na pôde bulharského šampióna síce po prvom polčase držali nerozhodné skóre, ale napokon niekdajšiemu účastníkovi Ligy majstrov podľahli 0:4.

Trnavčania doplatili najmä na nezvládnutý úvod druhého polčasu, keď v priebehu štyroch minút skórovali Ivan Jordanov a Jakub Piotrowski.

V 63. minúte pridal poľský futbalista aj svoj druhý gól v zápase, a tak sa zvyšok zápasu za rozhodnutého stavu už viac-menej iba dohrával. Napriek tomu ešte v nadstavenom čase prišiel štvrtý gól - strelil ho Rwan Seco.

Druhý duel v EKL čaká Spartak 5. októbra, keď privíta na domácom štadióne Fenerbahce Istanbul, ktoré si poradilo s Nordsjaellandom 3:1.

Tabuľka skupiny H

Priebeh zápasu Ludogorec - Spartak Trnava

I. polčas:

Trnavský Spartak sa v skupine európskej súťaže predstavil po piatich rokoch a jeho premiéru v skupine EKL sledovalo naživo aj približne sto jeho priaznivcov.

Tí pri povzbudzovaní dokázali často prečísliť aj domácich, štadión s kapacitou viac ako 10-tisíc miest sa zaplnil iba do polovice. Dvanásťnásobný bulharský šampión bol doma favorit a od úvodu to potvrdzoval.

Michal Ďuriš v drese Spartaka Trnava v zápase Konferenčnej ligy.
Michal Ďuriš v drese Spartaka Trnava v zápase Konferenčnej ligy. (Autor: TASR)

Medzinárodný kolektív "zeleno-bielych" držal častejšie loptu na kopačkách, Spartak sa v úvode viac sústredil na defenzívu a čakal na možnosť protiútoku.

V 10. minúte poslal nebezpečný center do šestnástky Witry, Trnavčanom sa však podarilo dostať loptu do bezpečia.

Spartak mal prvý náznak príležitosti v 17. min, keď kvalitne zrealizoval signál po priamom kope, no pohotovo zasiahol v obrane Tekpetey.

Ghanský útočník mal následne o dve minúty najväčšiu šancu prvého polčasu, keď sa dokázal "preštrikovať" do šestnástky pomedzi obrancov súpera, no jeho pokus zneškodnil brankár Takáč.

Trnavčania dokázali do prestávky nasmerovať loptu na bránu súpera jedenkrát, no s hlavičkou obrancu Kóšu v 34. minúte po rohovom kope nemal domáci brankár Sluga žiadne problémy.

II. polčas:

Úvod druhého polčasu vyšiel domácim parádne. Už v prvej minúte po zmene strán napriahol spoza šestnástky jediný Bulhar na ihrisku Ivan Jordanov a trafil presne k žrdi. V 50. min to bolo už 2:0 pre Razgrad.

Technicky disponovaný Tissera dopravil loptu do šestnástky a poslal ideálny center pred bránu na Piotrowského, ktorý v koncovke nezaváhal.

Hráči Spartaka mohli odpovedať a v 55. min si vypracovali dovtedy najväčšiu príležitosť, Bainovič však hlavičkoval zblízka tesne nad bránu.

Tretiu ranu však "červeno-čiernym" zasadil Piotrowski v 63. min. Tvárou v tvár Koštrnovi vystrelil spoza veľkého vápna a lopta zapadla presne k žrdi.

Hráči Ludogorca aj s trojgólovým náskokom pokračovali v aktivite a odmenou im bol štvrtý gól v štvrtej minúte nadstavenia. Z diaľky napriahol Piotrowski, Takáč loptu vyrazil pred seba a Rwan Seco ju technickým lobom dopravil do siete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Iba polčas nestačí. Trnave sa sen o bodoch rozplynul za štyri minúty