Prezident Tatrana Prešov požiadal fanúšikov, aby pomohli klubu pomenovať nový štadión

Futbalisti FC Tatran Prešov.
Futbalisti FC Tatran Prešov. (Autor: Facebook FC Tatran Prešov)
SITA|4. jún 2024 o 13:12

Prezident Ľuboš Micheľ upresnil, že verejnosť môže svoje návrhy na názov štadióna posielať do komentárov pod príspevkom na Facebooku.

BRATISLAVA. Najstarší slovenský futbalový klub Tatran Prešov si v sezóne 2023/2024 nevybojoval postup do najvyššej súťaže, no jeho fanúšikom spôsobuje radosť aspoň progres vo výstavbe nového štadióna.

V súvislosti s ním prišiel prezident značky Ľuboš Micheľ s výzvou pre všetkých priaznivcov.

Požiadal ich o to, aby pomohli s názvom nového futbalového stánku "zelenobielych".

"Dnes som bol na kontrolnom dni, stavba nám napreduje a je vhodný čas, aby sme začali uvažovať nad tým, ako sa bude volať náš prešovský štadión,“ prihovoril sa Micheľ verejnosti v príspevku na Facebooku.

Bývalý medzinárodný rozhodca, ktorý viedol finálový súboj Ligy majstrov v roku 2008, hneď aj prišiel s prvým návrhom.

"Tak ako býva zvykom v zahraničí, veľké kluby dávajú svojim štadiónom mená najväčších legiend svojej histórie.

V Neapole nesie štadión meno Diega Armanda Maradonu, v Miláne Guissepeho Meazzu, v Madride Santiaga Bernabéua či Vicenteho Calderóna.

Podobné príklady nájdeme aj na Slovensku. V Trnave máme Štadión Antona Malatinského v Dolnom Kubína zase Štadión doktora Ivana Chodáka.

Preto si myslím, že náš nový štadión by mohol niesť meno klubovej legendy Ladislava Pavloviča," vysvetlil 56-ročný rodák zo Stropkova.

Micheľ upresnil, že verejnosť môže svoje návrhy na názov štadióna posielať do komentárov pod daným príspevkov na Facebooku.

"Veríme, že spolu dokážeme nájsť názov, ktorý bude reprezentovať osobnosť, na ktorú sme najviac hrdí.

Na jednom z ďalších zasadnutí mestského zastupiteľstva podám ako prezident klubu návrh na vytvorenie komisie, ktorá rozhodne o definitívnom názve,“ doplnil k mechanizmu hlasovania Micheľ.

Štadión začalo mesto Prešov stavať v lete minulého roka, pričom jeho cena sa pôvodne odhadovala na 21 miliónov eur.

V polovici mája však primátor František Oľha pre RTVS povedal, že cena štadióna sa pravdepodobne navýši o 1,5 milióna eur.

Stavba by mala byť dokončená najneskôr vo februári 2025. V opačnom prípade hrozí, že Prešov nebude môcť hostiť zápasy budúcoročných majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov. Tie sa pod Tatrami uskutočnia od 12. do 29. júna 2025.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prezident Tatrana Prešov požiadal fanúšikov, aby pomohli klubu pomenovať nový štadión