Zakliata fáza Ligy majstrov. Messi nechce tretí raz po sebe skončiť už v osemfinále

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|7. mar 2023 o 20:10

Pre Argentínčana bola prvá sezóna v Paríži ťažká.

PARÍŽ. Argentínsky futbalista Lionel Messi priznal, že počas úvodnej sezóny vo francúzskom klube Paríž Saint-Germain si s problémami zvykal na nové pôsobisko i život v meste.

„Prvý rok v Paríži bol pre mňa veľmi ťažký,“ vyhlásil 35-ročný majster sveta.

Rodák z Rosaria poskytol exkluzívny rozhovor pre klubovú televíziu pred stredajším odvetným zápasom Ligy majstrov 2022/2023 na ihrisku nemeckého Bayernu Mníchov.

Sme pripravení, hlási Messi

Na Messiho a jeho spoluhráčov čaká zatiaľ najdôležitejší zápas sezóny. Budú ho musieť zvládnuť bez Neymara, ktorý vynechá zvyšok aktuálneho ročníka pre zranenie pravého členka.

Aby toho nebolo málo, Parížania musia v bavorskej metropole zmazať manko 0:1 z úvodného zápasu v Parku princov, ak chcú pomýšľať na prienik do štvrťfinále.

„Bude ťažké v Mníchove zvíťaziť, ale myslím si, že sme dobre pripravení,“ poznamenal Messi.

VIDEO: Lionel Messi poskytol rozhovor pre TV PSG

Parížania zažili v ostatných týždňoch niekoľko výsledkovo nevydarených stretnutí, no od prehry s Bayernom triumfovali v domácej Ligue 1 v troch zápasoch za sebou.

Podľa Messiho to mužstvu PSG môže v Mníchove pomôcť:

„Je dôležité vstupovať do takého zápasu týmto spôsobom. Predtým sme neboli v najlepšej forme. Myslím si, že sme dosiahli dôležité víťazstvá. Do Mníchova tak ideme posilnení. Bude to vyrovnaný a ťažký zápas, v ktorom budú rozhodovať detaily,“ tvrdí Messi.

Zakliate osemfinále

Kapitán argentínskych majstrov sveta z nedávneho „mundialu“ v Katare dúfa, že sa neskončí v tretej sezóne po sebe jeho účinkovanie v Lige majstrov už v osemfinále.

V tej uplynulej PSG stroskotal v tejto fáze na neskoršom šampiónovi Reale Madrid, rok predtým zasa Messi ešte vo farbách FC Barcelona nestačil na súčasného zamestnávateľa.

V sezóne 2019/2020 zažil Messi naposledy štvrťfinále prestížnej súťaže. Nespomína však naň rád, keďže ako líder barcelonského mužstva vtedy zažil potupný debakel od Bayernu Mníchov 2:8.

Nezdary z minulosti však, zdá sa, hodil za hlavu a pred mníchovskou odvetou je optimista.

„Máme veľkú nádej, že budeme pokračovať v našej ceste v Lige majstrov. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zvrátili našu situáciu a postúpili. Je to cieľ nás všetkých,“ zakončila argentínska hviezda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zakliata fáza Ligy majstrov. Messi nechce tretí raz po sebe skončiť už v osemfinále