Hráč Liverpoolu hviezdil aj so žalúdočnými problémami. AC Miláno smúti

Curtis Jones (vpravo) v zápase Ligy majstrov FC Porto - Liverpool FC.
Curtis Jones (vpravo) v zápase Ligy majstrov FC Porto - Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. sep 2021 o 09:25

Obrovská snaha vyšla nazmar, vravel tréner milánskeho AC Pioli.

MILÁNO. Futbalistom AC Miláno nevyšiel prvý domáci zápas v skupinovej fáze Ligy majstrov po vyše sedemročnej prestávke.

Nad Atléticom Madrid síce viedli od 19. minúty po góle Rafaela Leaa, no doplatili na vylúčenie Franka Kessieho a napokon odišli zo San Sira s prázdnymi rukami.

Volejom vyrovnal Antoine Griezmann a v siedmej minúte nadstaveného času rozhodol o triumfe Atlética z pokutového kopu Luis Suárez.

Pioli: Obrovská snaha vyšla nazmar

"Keď hrali oba tímy s 11 hráčmi, domáci mali lepší rytmus i dynamiku, účinne uplatňovali vysoké napádanie. Po červenej karte pre Kessieho sa obraz hry na ihrisku zmenil. Miláno sa stiahlo do obrany a my sme útočili v oveľa väčšom počte. Dovtedy sme prakticky neboli v zápase," priznal tréner Atlética Diego Simeone.

Luis Suárez sa teší po strelenom gól v zápase Ligy majstrov AC Miláno - Atlético Madrid.
Luis Suárez sa teší po strelenom gól v zápase Ligy majstrov AC Miláno - Atlético Madrid. (Autor: TASR/AP)

Kormidelník AC Stefano Pioli bol sklamaný, že jeho tím nevyužil šancu dosiahnuť prvé víťazstvo v prestížnej súťaži od roku 2013.

"Boli sme blízko k tomu, aby sme slávili dôležitý triumf. V rovnovážnom stave sme boli oveľa lepší ako Atlético, dominovali sme v držaní lopty. Mrzí ma, že obrovská snaha celého mužstva vyšla napokon nazmar. Skomplikovali sme si situáciu v boji o osemfinále, po dvoch kolách máme na konte nula bodov."

Klopp: Jones bol prvotriedny

V druhom dueli skupiny uštedril Liverpool FC lekciu portugalskému FC Porto a na Štadióne draka triumfoval 5:1. Dva góly zaznamenali Mohamed Salah i Roberto Firmino, ďalší pridal Sadio Mané.

Liverpool je so šiestimi bodmi lídrami skupiny a v Miláne sa dobre naladili na víkendový šláger anglickej Premier League proti Manchestru City.

Kouč Jürgen Klopp velebil stredopoliara Curtisa Jonesa, ktorý patril k najlepším hráčom na ihrisku a bol pri štyroch góloch.

"Curtis odohral veľmi dobrý zápas. Pred začiatkom duelu mal žalúdočné problémy, no na jeho výkone to nebolo vôbec vidieť. V defenzíve bol prvotriedny a výdatne podporoval aj ofenzívu," povedal nemecký kormidelník.

"Víťazstvo v Porte hreje, no už myslíme na duel s Manchestrom City, na ktorý sa všetci tešíme. Ak chceme uspieť, musíme podať komplexný výkon," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hráč Liverpoolu hviezdil aj so žalúdočnými problémami. AC Miláno smúti