Inter hostí prekvapenie Ligy majstrov. Dosiahne prvé víťazstvo?

Futbalisti Interu Miláno.
Futbalisti Interu Miláno. (Autor: SITA/AP)
TASR|18. okt 2021 o 10:45

Špeciálny zápas v utorok odohrá Luis Suárez.

BRATISLAVA. Spanilú jazdu moldavského šampióna Šeriffu Tiraspoľ vo futbalovej Lige majstrov sa v utorok pokúsi zastaviť Inter Miláno. Naopak, tím slovenského obrancu Milana Škriniara bude bojovať o prvé víťazstvo v D-skupine.

"Nerazzurri" sa na duel nenaladili ideálne, v sobotu prehrali v talianskej Serii A na ihrisku Lazia Rím 1:3. Obhajca titulu je tak v domácej súťaži až tretí s mankom siedmich bodov na vedúci Neapol.

"Je to sklamanie. Krok späť, ktorý sa nám pre vývoj v súťaži nehodí. Predviedli sme však jeden z najlepších výkonov za uplynulé obdobie a to si musíme zo zápasu zobrať," povedal podľa klubového webu tréner Interu Simone Inzaghi.

V druhom stretnutí D-skupiny sa Real Madrid predstaví na trávniku Šachtaru Doneck, ktorý ho v minulej sezóne dokázal dvakrát zdolať. Na Olympijskom štadióne v Kyjeve zvíťazil 2:0 a ešte predtým v španielskej metropole 3:2.

Guardiola: V Bruggách budeme pripravení

Finalista predchádzajúceho ročníka Ligy majstrov Manchester City má pred sebou úlohu dostať sa na priečky zaručujúce postup zo skupiny.

Potrebuje k tomu však víťazstvo na pôde FC Bruggy. Belgický klub dokázal získať bod doma proti Parížu St. Germain a patrí mu druhá pozícia v A-skupine.

"Vieme, čo máme urobiť. Musíme v Belgicku vyhrať. Neobávame sa zápasu, ja milujem tlak. Pohybujeme sa na hrane neúspechu, máme málo času na oddych. V Bruggách však budeme pripravení," sľúbil fanúšikom tréner Pep Guardiola.

Parížania doma privítajú v druhom zápase skupiny Lipsko, ktoré je bez bodu.

Špeciálny zápas pre Suáreza 

V B-skupine sa bude pozornosť upriamovať na súboj prvých dvoch tímov. Atlético Madrid hostí Liverpool a duel bude mať špecifickú príchuť pre Luisa Suáreza.

Uruguajský kanonier hrával za "The Reds" v rokoch 2011-2014 a v 133 zápasoch strelil 83 gólov. V poslednej sezóne bol najlepším strelcom Premier League.

AC Miláno sa predstaví na pôde Porta a zabojuje o udržanie nádeje na postup.

V C-skupine nastúpia proti sebe mužstvá s bezchybnou bilanciou, Ajax privíta v Amsterdame Borussiu Dortmund. O prvé body to tabuľky budú súperiť Besiktas Istanbul so Sportingom Lisabon.

Program skupinovej fázy Ligy majstrov - 3. kolo, utorok

A-skupina:

18.45 FC Bruggy - Manchester City /rozhoduje: István Kovács (Rum.)/

21.00 Paríž St. Germain - RB Lipsko /Marco Guida (Tal.)/

B-skupina:

21.00 FC Porto - AC Miláno /Felix Brych (Nem.)/

21.00 Atlético Madrid - FC Liverpool /Daniel Siebert (Nem.)/

C-skupina:

18.45 Besiktas Istanbul - Sporting Lisabon /Slavko Vinčič (Slovin.)/

21.00 Ajax Amsterdam - Borussia Dortmund /Jesus Gil Manzano (Šp./

D-skupina:

21.00 Inter Miláno - Šeriff Tiraspoľ /Danny Makkelie (Hol.)/

21.00. Šachtar Doneck - Real Madrid /Srdjan Jovanovič (Srb.)/ - hrá sa v Kyjeve

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Inter hostí prekvapenie Ligy majstrov. Dosiahne prvé víťazstvo?