Žilina sa s jeho odchodom nestotožňovala. Sauer podpísal v Holandsku novú zmluvu

Leo Sauer.
Leo Sauer. (Autor: feyenoord.nl)
Ivan Mriška|1. mar 2024 o 14:21

Leo Sauer sa upísal Feyenoordu Rotterdam do roku 2028.

ROTTERDAM, ŽILINA. Keď ako sedemnásťročný prestúpil do holandského Feyenoordu Rotterdam, mnohí o tom polemizovali. Či pre slávny klub nie je príliš mladý.

S transferom sa nestotožňoval ani MŠK Žilina, kde Sauer vyrastal a strávil takmer všetky mládežnícke roky.

„Ako sme deklarovali už v lete, tento prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina, ktorá sa nestotožňuje s tak skorým odchodom do zahraničia, no konečné slovo mal perspektívny krídelník, ktorému, samozrejme, prajeme v jeho ďalšej futbalovej kariére veľa úspechov,“ uvádzal v apríli 2023 MŠK Žilina.

Rodák z Bratislavy sa však takmer okamžite presadil v prípravnom zápase. Sauer ukázal veľký potenciál a presný zásah pridal aj v Eredivisie, kde zaznamenal ešte tri asistencie.

Teraz stále len 18-ročný slovenský reprezentant predĺžil s Feyenoordom zmluvu do roku 2028. „Klub ako Feyenoord sa neodmieta,“ uviedol Sauer pre oficiálny web klubu.

„Predĺženie zmluvy vnímam ako odmenu od klubu a prejav dôvery v moje schopnosti či rozvoj. Minulý rok ubehol veľmi rýchlo.

Teraz som v prvom tíme, v ktorom sa toho každý deň učím veľmi veľa. Musím na sebe naďalej tvrdo pracovať, aby som dostal šancu a mohol ukázať, čoho som schopný,“ dodal muž, ktorý si už odkrútil aj premiéru v Lige majstrov.

Tabuľka Eredivisie


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Žilina sa s jeho odchodom nestotožňovala. Sauer podpísal v Holandsku novú zmluvu