Lehota pod Vtáčnikom trápila favorita, Spartak Trnava musel otáčať skóre (ONLINE)

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom vs. FC Spartak Trnava: ONLINE prenos zo Slovnaft Cup, zápas hostí štadión Baník Prievidza.
OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom vs. FC Spartak Trnava: ONLINE prenos zo Slovnaft Cup, zápas hostí štadión Baník Prievidza. (Autor: Futbalnet)
Ivan Mriška, Miroslav Kováčik, Michal Šášky|11. okt 2023 o 12:30 (aktualizované 11. okt 2023 o 17:15)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z 3. kola Slovnaft Cup-u: OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.

PRIEVIDZA. OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom a FC Spartak Trnava dnes hrali 3. kolo národného pohára Slovnaft Cup.

Zápas sa hral na štadióne v Prievidzi pre veľký záujem divákov. Duelom žil celý región.

Trnava hrala na tomto štadióne naposledy v roku 1998. Pred štvrťstoročím nečakane prehrala 0:3, keď za domáci Petrimex skórovali dvakrát Miroslav Hajdučko a raz Roman Škrteľ.

Vtedy na tribúny prišlo oficiálne 8,5-tisíc fanúšikov. Aj dnes bol štadión vypredaný.

„Lístky sa riešia prakticky permanentne. Možnosťami a najmä kapacitou štadiónu v Prievidzi je predpoklad, že návštevnosť bude ďaleko vyššia, ako by bola v Lehote,“ povedal v rozhovore pre Sportnet tréner treťoligistu Igor Slezák.

Textový prenos zabezpečili vyslaní redaktori redakcie Futbalnetu.

Futbal ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - FC Spartak Trnava (futbal, Slovnaft Cup, 3. kolo, naživo, streda, výsledky)

Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava 1:2

Zápas sa skončil.

90+2' Trnava kontrolovala loptu a postupne sa dostala až pred šestnástku. Z otočky vystrelil Ďuriš, ale netrafil bránu Lehoty pod Vtáčnikom.

90' Nadstavený čas - dve minúty. Diváci sa snažia potleskom dodať ešte sily hráčom oboch tímov.

90' Vantruba dvakrát podržal Trnavu. Najprv skúšal šťastie striedajúci Lukman Ayomide Mudasiru, ktorého strelu brankár hostí vyrazil nad bránku. Dobre zasiahol aj po následnom rohu.

89' Domácim sa kráti čas. Je ťažko presadiť sa cez obranu, ktorá nedávno trápila Fenerbahce v pohárovej Európe...

86' Trnava sa snaží kontrolovať hru. Pred chvíľou sa však domáci Januška dostal k strele spoza šestnástky, jeho strele chýbala razancia.

83' Všetci čakali žltú kartu aj pre Lukáša Štetinu, ktorý potiahol za dres prenikajúceho hráča domácich. Rozhodca však bývalého slovenského reprezentanta omilostil.

81' Žltá karta - Toheeb Adewale Alabi (Lehota pod Vtáčnikom). Mladý Nigérijčan išiel v strede ihriska tvrdo do hosťujúceho Šuleka. Zaslúžená karta.

80' Desať minút do konca. Šanca domácich stále žije, domáci fandia odušu.

Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.
Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.

77' Mbekezeli Manzini Sibanda vystrelil z priameho kopu, brankár Vantruba bol ale pripravený.

76' Žltá karta - Mikovič (Trnava). Kapitán Spartaka fauloval prenikajúceho Janušku, domáci získali štandardnú situáciu z dobrej pozície.

75' Hlásateľ oznámil návštevu - zápas sleduje 4216 platiacich divákov.

74' Posledné striedanie Lehoty pod Vtáčnikom. Končí Adam Pavelka a tiež so žltou kartou Andrej Turančík. Na ihrisku vybiehajú Radovan Halás a Martin Januška.

74' Druhé striedanie Trnavy. Azeez Oseni ide dole, Roman Procházka si zahrá záverečnú štvrťhodinu.

72' Tradičný obrázok z druhého polčasu sa však stále nemení. Až na brankára Trnavy sú všetci hráči na jednej polovici ihriska, Lehota pod Vtáčnikom sa bráni.


Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.
Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.

69' Trnava mohla viesť už o dva góly. Ofori dostal presnú kolmú prihrávku, ale jeho placírku vyrazil Pipíška. Ten následne zneškodnil aj dorážku Ďuriša z tesnej blízkosti.

67' GÓL - 1:2! Veľká smola pre domácich, favorit ide do vedenia!

Azango dostal peknú loptu za obranu, prihrávkou pod seba našiel Oseniho. Brankár Pipíška reagoval vynikajúco, zasiahol nohou, ale z následnej dorážky prudkou strelou rozvlnil sieť SAMUEL ŠTEFÁNIK.

64' Druhé striedanie Lehoty pod Vtáčnikom. Za potlesku vypredaného štadióna odchádza strelec gólu Filip Škrteľ, nahradil ho Roman Litwiak.

60' Žltá karta - Turančík (Lehota pod Vtáčnikom). Domáci futbalista odkopol loptu, za čo ho rozhodca potrestal. Následný center z pravej strany končí v rukách Pipíšku.

58' Prvé striedanie Lehoty pod Vtáčnikom. Tréner Slezák sa snaží prerušiť narastajúci tlak favorita.

Na ihrisku končí duo Dušan Bublák a Matúš Matuškovič. Novými hráčmi sú Samuel Stovička a tretí domáci legionár Lukman Ayomide Mudasiru z Nigérie.

Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.
Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.

52' Trnava sa tlačí za víťazstvom. Čistú šancu mal Oseni, no lopta iba obtrela žrď.

51' Mikovič si prevzal kapitánsku pásku. Po šiestich minútach na seba prvý raz upozornil, loptu odovzdal Azangovi, no ten ju stratil.

49' Michal Ďuriš mohol streliť svoj druhý gól v zápase. Pomerne ľahko sa presadil v šestnástke, ale ľavačkou minul bránu.

47' Sympatická akcia domácich, center Turančíka však končí v rukaviciach brankára Vantrubu.

46' Tréner Michal Gašparík reaguje na priebeh zápasu tromi striedaniami. Šéf domácej lavičky Igor Slezák dôveruje pôvodnej jedenástke.

V zápase nepokračujú mladý Slovinec Miha Kompan Breznik, stredopoliar Filip Bainovič a prekvapivo končí aj Ján Bernát. Trnava posilňuje krídelné priestory, na ihrisko vybiehajú Martin Mikovič, Erik Daniel a Kelvin Ofori.

46' Začal sa druhý polčas. Pri lopte je hosťujúci Spartak.

46' Martinovi Škrtelovi na tribúne robí spoločnosť jeho bratranec Roman Škrteľ, bývalý hráč Slovana a otec autora prvého streleného gólu v tomto zápase.

Hráči schádzajú z ihriska po prvom polčase zápasu OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava. Zápas sledujete online na Futbalnete.
Hráči schádzajú z ihriska po prvom polčase zápasu OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava. Zápas sledujete online na Futbalnete.
Prvý polčas sa skončil. Stav je nerozhodný - 1:1.

Trnavčania hrajú prekvapivo často vzduchom, strelili tak aj svoj jediný gól zápasu. Domáci sa prezentujú bojovným výkonom a favoritovi sú zdatným protivníkom.

45+1' Azango to v nadstavenom čase dobre skúsil, ale Pipíška jeho tvrdú strelu vyrazil.

45' Nadstavuje sa 1 minúta. Prvý polčas sa chýli ku koncu a domáci akurát odvrátili loptu po ďalšom rohu Trnavy. Rozhodcovia ale nadstavujú ešte 60 sekúnd.

43' Hlavný rozhodca Maroš Libiak nastavil prísny meter, minimálne podľa názoru domácich futbalistov. Neodpískal už tretí hraničný zákrok, nepomohli ani protesty.

Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.
Momentka zo zápasu Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.

42' Bainovič predviedol zakončenie, ktorým by sa skôr uchytil v NFL ako kicker. Takmer trafil vlastný klubový autobus...

39' Bernát verzus Pipíška po druhýkrát. Tentokrát mal Trnavčan veľkú šancu, hlavičkoval zvnútra šestnástky. Domáci brankár sa ale zaskvel robinsonádou a loptu vyrazil.

36' Bernát z Trnavy sa dostal k lopte a neváhal. Spoza šestnástky poslal loptu volejom na brankára Pipišku, ale ten dobre zasiahol.

34' Domácim sa postupom času darí vyrovnávať hru a už nie sú tak zatiahnutí. Tréner Trnavy Michal Gašparík všetko sleduje zatiaľ pokojne so založenými rukami.

30' Zápas sa hrá pred výbornou diváckou kulisou. Jednu časť tribúny zaplnili deti, ktoré neúnavne povzbudzujú favorizovaný Spartak.

Štadión v Prievidzi je zaplnený do posledného miesta. Priebeh ale pozorne sledujú aj ľudia z okien susediacich panelákov.

Zaplnený štadión v Prievidzi, zápas Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava prilákal tisícky zvedavcov.
Zaplnený štadión v Prievidzi, zápas Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava prilákal tisícky zvedavcov.

29' Škrteľ sa dostal do ďalšieho súboja, tentoraz s Lukášom Štetinom. Navrch mal stopér Trnavy, ktorý ukázal potrebnú tvrdosť.

23' Škrteľ v ďalšej dobrej šanci! Skvele ho vysunul Mbekezeli Manzini Sibanda, domáci legionár zo Zimbabwe, ale mladý útočník preváhal ideálny moment na zakončenie a o loptu prišiel.

21' Tvrdý súboj medzi domácim Filipom Škrteľom a Kristiánom Koštrnom. Kapitán Trnavy zostáva ležať na trávniku a potrebuje ošetrenie.

20' Zápas sleduje z tribúny aj Martin Škrtel. Ťažko povedať, komu fandí...

18' Trnava podľa očakávania dominuje v držaní lopty, súper je stiahnutý a hráči odkopávajú lopty.

14' Oseni už niekoľký raz skúšal z ľavej strany dostať loptu do pokutového územia, ale obrana domácich si s centrami bez problémov poradila.

10' GÓL - 1:1! Eufória domácich sa po troch minútach končí, Spartak vyrovnáva!

Na presný center z ľavej strany do stredu pokutového územia zareagoval bývalý reprezentant MICHAL ĎURIŠ a nedal šancu domácemu brankárovi.

7' GÓL - 1:0! Lehota pod Vtáčnikom šokuje favorita a otvára skóre stretnutia!

Center z pravej strany chcel hosťujúci Šulek sklepnúť brankárovi Vantrubovi. Pri lopte bol ale ako prvý FILIP ŠKRTEĽ a z tesnej blízkosti skóruje.

Štadión buráca, nabiehajú zimomriavky! Gól prišiel osláviť aj domáci brankár. Opakuje sa situácia spred 25 rokov, kedy v zápase Prievidza - Trnava otváral skóre hlavou Roman Škrteľ.

4' Trnavčania pekne zakombinovali na pravej strane. Centroval Šulek, no dobre zakročil domáci obranca Kováč a vybojoval odkop od brány.

1' Prvá šanca Trnavy. Samostatný nájazd hosťujúceho Štefánika už po niekoľkých sekundách bravúrne zlikvidoval nohou brankár Pipíška.

1' Zápas sa začal. Úvodný výkop mali futbalisti Lehoty pod Vtáčnikom.

Lukáš Štetina vstupuje na hlavnú plochu v Prievidzi, začína sa zápas OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.
Lukáš Štetina vstupuje na hlavnú plochu v Prievidzi, začína sa zápas OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - Spartak Trnava.

0' Hráči o chvíľu vstúpia na hraciu plochu v Prievidzi. Bude to za tónov rockovej skladby Highway to Hell, v preklade Cesta do pekla.

0' Zostava Lehoty pod Vtáčnikom: Pipíška - Pavelka, Štrbák, Kováč, Kozák, Adewale Alabi, Matuškovič, Sibanda, Bublák, Turančík, F. Škrteľ. Kapitánsku pásku si navlečie Marián Štrbák. Kompletné súpisky nájdete na Futbalnete.

0' Zostava Spartaka Trnava: Vantruba - Koštrna, Šulek, Štetina, Breznik - Bainovič, Bernát, Štefánik - Azango, Ďuriš, Oseni. Kapitánom bude Kristián Koštrna.

15:05 Futbalisti z Lehoty pod Vtáčnikom sa ešte desať minút pred výkopom zastreľujú. Spartakovci sa už pripravujú len v šatni či útrobách štadióna.

14:45 Na štadióne v Prievidzi sa už obe mužstvá rozcvičujú pred zápasom.

Rozcvička pred zápasom v Prievidzi.
Rozcvička pred zápasom v Prievidzi.

Detaily a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze.


Pohárová súťaž Slovnaft Cup bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojí dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lehota pod Vtáčnikom trápila favorita, Spartak Trnava musel otáčať skóre (ONLINE)