VIDEO: Paríž v pohári deklasoval súpera, Mbappé s novým rekordom

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: Twitter UEFA Champions League)
Sportnet, SITA|23. jan 2023 o 23:13

Kylian Mbappé sa zaskvel piatimi gólmi.

DELAJOD. Futbalisti Paríža St. Germain si pripísali vysoké víťazstvo v šestnásťfinále Francúzskeho pohára, keď rozstrieľali Pays de Cassel 7:0.

Kylian Mbappé ako kapitán PSG si už v prvom polčase pripísal hetrik, v druhom pridal ešte ďalšie dva góly. Majster sveta z roku 2018 sa tak stal prvým futbalistom PSG, ktorý strelil päť gólov v jednom zápase.

V drese PSG už nastrieľal 196 presných zásahov a len štyri góly mu chýbajú na vyrovnanie klubového rekordu Edinsona Cavaniho.

VIDEO: Zostrih zo zápasu, v ktorom dal Kylian Mbappé päť gólov

Okrem neho skórovali aj Carlos Soler a Neymar, ktorému prihrával Mbappé.

V zápase nenastúpil z najväčších hviezd iba Argentínčan Lionel Messi, inak priniesol tréner Christophe Galtier do Lensu to najlepšie, čo mal napriek tomu, že Pays de Cassel hrá šiestu francúzsku ligu.

"Prišli sme sem hrať naplno z rešpektu k tomuto tímu. To sme aj urobili a sme veľmi šťastní. Bola to skvelá príležitosť pre nich aj pre nás, lebo sme si pripomenuli, že všetci sme začínali s amatérskym futbalom.

Takéto stretnutia sú dôležité, aj keď je to len jednorazová záležitosť," uviedol po zápase Mbappé, ktorý si rozšíril konto na 25 gólov v sezóne.

Paríž Saint-Germain sa v osemfinále Francúzskeho pohára stretne s ligovým rivalom Olympique Marseille. PSG je historický rekordér so 14 prvenstvami v súťaži, Marseille získal svoj zatiaľ posledný desiaty titul v roku 1989. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Coupe de France»VIDEO: Paríž v pohári deklasoval súpera, Mbappé s novým rekordom