Futbal: Kuciak do AEK nepôjde, ostáva v Žiline

Dušan Kuciak ostáva v kádri Žiliny minimálne do zimy
Dušan Kuciak ostáva v kádri Žiliny minimálne do zimy (Autor: TASR)
SITA|27. aug 2007 o 18:51

ATÉNY 27. augusta (SITA) - Z avizovaného prestupu slovenského futbalového brankára MŠK Žilina Dušana Kuciaka do gréckeho klubu AEK Atény napokon nič nebude. Aj keď dohoda na úrovni klubov už bola na svete, ...

ATÉNY 27. augusta (SITA) - Z avizovaného prestupu slovenského futbalového brankára MŠK Žilina Dušana Kuciaka do gréckeho klubu AEK Atény napokon nič nebude. Aj keď dohoda na úrovni klubov už bola na svete, všetko zmenilo rozhodnutie 22-ročného gólmana. Nádejný reprezentant SR, ktorý sa uplynulý utorok predstavil v drese B-tímu národného mužstva SR v prípravnom zápase proti Francúzsku, dal napokon prednosť doterajšemu zamestnávateľovi - úradujúcemu šampiónovi spod Dubňa.

Minimálne pol roka ostávam hráčom Žiliny

"Minimálne na pol roka zostávam hráčom Žiliny. Ponúkané podmienky boli super, ale oni ma chceli už teraz a ja som bol rozhodnutý, že do zimy chcem zostať na Slovensku. Ak by sa niečo takéto udialo na začiatku prípravného obdobia, bola by to iná situácia, ale za takýchto okolností som do Atén nechcel ísť. Nemal som dobrý vnútorný pocit, že by som sem zapadol. Už o päť dní sa im začína liga, všetko by to bolo príliš narýchlo," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Dušan Kuciak a ďalej pokračoval: "V Žiline mám vnútorný pokoj a obával som sa, či by som ho našiel aj po príchode do Grécka. Pravdepodobne by to bol vynikajúci odrazový mostík do ďalšej kariéry, takže až budúcnosť ukáže, či som sa rozhodol správne."

Jedna z veľkých nádejí slovenského futbalu tentokrát v Aténach už neabsolvovala žiadnu skúšku, išlo výlučne o dvojdňové rozhovory s predstaviteľmi klubu. "Videli ma predtým, keď boli za mnou v Žiline. Už vtedy som im však hovoril, že ak by som odišiel do AEK, tak až v zimnom prestupovom období. Oni to rešpektovali, no po zápase s Francúzskom prišiel telefonát a zavolali ma do Grécka. Pravdepodobne dúfali, že sa im podarí ma prehovoriť. Ide čisto o moje rozhodnutie, je to môj život a ja si ho musím riadiť sám," skonštatoval Dušan Kuciak.

O prestupe sa rozhodne v zime

Jedenásťnásobný grécky majster mal o Kuciaka veľký záujem, no je dosť pravdepodobné, že v zime to už tak nebude. "Oni budú musieť angažovať niekoho iného, takže uvidíme, či sa ozvú aj neskôr. Teraz sme sa nedohodli na ničom konkrétnom,“ uzavrel sympatický gólman.

Žilinčania boli aj počas jeho pobytu pod Akropolou pokojní, pretože očakávali takého rozhodnutie ich brankárskej jednotky. "Podľa mojich informácií tam Dušan išiel s tým, že si ide pozrieť prostredie, zoznámiť sa s podmienkami, ale s presvedčením, že minimálne do zimy zostáva u nás. To sa aj potvrdilo. Mal to vo svojich rukách, pretože kluby sa už predtým dohodli. Sme radi, že to takto dopadlo a napokon je naďalej naším hráčom," uviedol v tejto súvislosti pre agentúru SITA športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Nachádzate sa tu:
Domov