Košice zažijú pohárovú Európu aj v tejto sezóne. Hostiť budú účastníka českej ligy

Štadión FC Košice.
Štadión FC Košice. (Autor: TASR)
SITA|23. júl 2024 o 15:22

Prechodný domov počas zápasov v kontinentálnych pohárových súťažiach tam budú mať hráči ukrajinského klubu Kryvbas Kryvyj Rih.

BRATISLAVA. Futbalový štadión v Košiciach zažije aj v tejto sezóne 2024/2025 pohárovú Európu.

Síce sa do nej neprebojovali hráči FC Košice, no prechodný domov počas zápasov v kontinentálnych pohárových súťažiach tam budú mať hráči ukrajinského klubu Kryvbas Kryvyj Rih.

Tí nastúpia v 3. predkole Európskej ligy proti českému tímu FC Viktoria Plzeň, pričom vo štvrtok 8. augusta privítajú súpera v Košiciach a o týždeň neskôr sa predstavia na západe Čiech. Referuje o tom web champion.com.ua.

V Košickej futbalovej aréne hrávali v minulej i predminulej sezóne svoje domáce zápasy v pohárovej Európe hráči iného ukrajinského mužstva SC Dnipro-1.

Ukrajinské kluby hrávajú svoje "domáce" zápasy v európskych pohároch v iných krajinách, keďže na území Ukrajiny naďalej pokračuje vojenský konflikt, ktorý tam ešte vo februári 2022 rozpútali Rusi s podporou Bielorusov.

Aj ďalšie ukrajinské tímy si museli pre pohárové súboje nájsť pôsobisko v zahraničí.

Dynamo Kyjev v Lige majstrov už v utorok nastúpi proti srbskému Partizanu Belehrad na štadióne v poľskom Lubline, klub Polissia Žytomyr v Európskej konferenčnej lige privíta slovinskú Olimpiju Ľubľana v Gliwiciach.

Zaujímavosťou je, že Košice mali vo štvrtok 25.7. hostiť aj súboj spomenutého tímu SC Dnipro-1 v EKL proti maďarskej Puskásovej akadémii, no Ukrajinci medzičasom vyhlásili bankrot a nebudú ani súčasťou najvyššej domácej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Košice zažijú pohárovú Európu aj v tejto sezóne. Hostiť budú účastníka českej ligy