Futbal: Kozáčik podpísal zmluvu so Spartou

Matúš Kozáčik sa sťahuje zo Slávie do Sparty.
Matúš Kozáčik sa sťahuje zo Slávie do Sparty. (Autor: ČTK)
SITA|30. júl 2007 o 14:54

PRAHA 30. júla (SITA) - Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik sa v pondelok stal definitívne hráčom českého majstra Sparty Praha, kam prestúpil z konkurenčnej Slavie za 5,5 milióna českých korún. ...

PRAHA 30. júla (SITA) - Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik sa v pondelok stal definitívne hráčom českého majstra Sparty Praha, kam prestúpil z konkurenčnej Slavie za 5,5 milióna českých korún. Zástupcovia oboch klubov sa stretli v nedeľu popoludní, dohodli sa na podmienkach prestupu a ako informuje český internetový portál idnes.cz, 23-ročný reprezentant SR podpísal v pondelok trojročný kontrakt, ktorý by ho na Letnej mal udržať do júna 2010.

Po príchode Kozáčika je na Letnej nadbytok brankárov. Tréner Michal Bílek má už teraz k dispozícii trio Tomáš Poštulka, Tomáš Grigar a Zdeněk Zlámal. "V nadväznosti na príchod Kozáčika nastanú aj ďalšie pohyby brankárov. Tréner si z prípravy odniesol určité poznatky, z ktorých teraz vychádza. Do sezóny pôjde Sparta s trojicou brankárov, ich mená budeme poznať s najväčšou pravdepodobnosťou na budúci týždeň,“ povedal pre sparta.cz hovorca "rudých" Lukáš Přibyl. Podľa českého denníka Sport by na hosťovanie mohli odísť hneď dvaja zo spomínanej trojice Grigar a Zlámal, skúsenej brankárskej dvojici Poštulka - Kozáčik by potom kryl chrbát Bičík, ktorý figuruje na súpiske B-mužstva.

Zatiaľ nie je úplne isté, kto bude v Sparte dlhodobou jednotkou. V úvode sa medzi tri žrde pravdepodobne postaví Poštulka, ktorý chytal celé stretnutie aj v generálke proti Hanse Rostock. Tréner Bílek, s ktorým mal Kozáčik v sobotu osobný pohovor, však naznačil, že privíta boj o post gólmanskej jednotky. "Ambície mám tie najvyššie, chcem chytať. Na druhej strane však nemôžem čakať, že po skončení príprav, keď do začiatku ligy ostáva už iba týždeň, sa hneď dostanem do bránky," uviedol slovenský brankár.

O 23-ročného Kozáčika sa počas letnej prestávky zaujímal nórsky Valerengen Oslo, či anglický druholigový tím West Bromwich Albion. Všetci potenciálni noví zamestnávatelia však chceli, aby nádejný slovenský reprezentant zostal ešte pol roka v kádri "zošívaných", pokiaľ mu vyprší súčasný kontrakt. Potom by samozrejme zo Strahova mohol odísť bez nároku na odstupné.

Kozáčik na jar stratil v Slavii pozíciu jednotky v internom súboji s Michalom Vorlom, navyše vicemajster angažoval aj skúseného Martina Vaniaka a na svoju šancu čaká aj mladý Jakub Diviš.

Nachádzate sa tu:
Domov