Koštrna ukončil svoje pôsobenie v Spartaku Trnava, klub opúšťajú aj ďalší hráči

Vpravo hráč Trnavy Kristián Koštrna.
Vpravo hráč Trnavy Kristián Koštrna. (Autor: TASR)
TASR|18. jún 2024 o 16:18

Tréner Michal Gašparík už dávnejšie avizoval viaceré zmeny v kádri.

TRNAVA. Po vyše troch rokoch končí v trnavskom Spartaku obranca Kristián Koštrna. S klubom sa nedohodol na predĺžení zmluvy a odchádza tak ako voľný hráč.

Okrem neho v klube končí aj dvojica Tomáš Poznar a Samuel Štefánik, hosťovanie sa skončilo Jánovi Bernátovi a Andrejovi Duričovi, ktorí v klube pokračovať taktiež nebudú.

Informoval o tom web tretieho tímu uplynulej sezóny Niké ligy.

Tréner Michal Gašparík už dávnejšie avizoval, že nové pôsobisko si bude hľadať aj trojica zahraničných hráčov Burke, Krizmanič a Oseni.

"S Koštrnom sme sa nedohodli, čaká na niečo iné. Na jeho pozíciu by však mala prísť adekvátna posila, ostrieľaný hráč z českej ligy aj európskych pohárov.

Zmluva sa končí aj Tomášovi Poznarovi a Samuelovi Štefánikovi, ktorí v klube ďalej nebudú pokračovať," okomentoval odchody z kádra Gašparík.

Novú zmluvu si však výkonmi v závere sezóny vyslúžil Jakub Paur, rokuje sa aj o predĺžení zmluvy s Lukášom Štetinom:

"So Štetinom stále prebiehajú rokovania, ale myslím si, že je v záujem oboch strán, aby sme sa dohodli na pokračovaní.

Ako už som spomínal, väčšina hráčov o ktorých mal klub záujem tu pokračujú a verím, že s kádrom budeme spokojní."

Do prípravy sa zapojila aj štvorica mladíkov z U17 (Trello, Daniel, Bukovský, Turanský), ktorí s klubom pocestujú aj na sústredenie do Slovinska.

"Rozhodli sme sa pre model, že z U17 zoberieme štvoricu talentovaných chalanov, ktorí boli aj na majstrovstvách Európy."

S klubom sa pripravuje aj Nicolas Kurej, ktorý v minulej sezóne zaujal v druholigových Malženiciach: "Marek Ujlaky a Patrick Karhan ukázali, aké sú dôležité Malženice, kde sa rozohrali. Nicolas Kurej sa takisto veľmi dobre ukazoval a chceme ho vidieť na tréningoch."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Koštrna ukončil svoje pôsobenie v Spartaku Trnava, klub opúšťajú aj ďalší hráči