Prešov zabil ambície košických vysokoškolákov za desať minút, kapitána mrzeli sklamaní diváci

Futbalisti FC Tatran Prešov.
Futbalisti FC Tatran Prešov. (Autor: Facebook FC Tatran Prešov)
Svjatoslav Dohovič|25. sep 2024 o 07:45

Hosťujúci Boris Gáll priznal, že vzhľadom na postavenie Košičanov v tretej lige čakali náročnejší zápas.

KOŠICE. Ani v tomto roku nechýbalo vo futbalovom kalendári tradičné derby medzi Košicami a Prešovom.

Prinieslo ho 3. kolo Slovnaft Cupu, v ktorom aktuálny líder a suverén východnej skupiny III. ligy Slávia TU Košice hostila zatiaľ tretí tím druhej ligy Tatran Prešov.

Košickí vysokoškoláci v ligovej súťaži ešte neokúsili chuť prehry, z ôsmich zápasov dokázali sedemkrát vyhrať a tak sa očakával dramatický a vyrovnaný duel, čomu zodpovedala aj slušná návšteva.

Všetko však bolo napokon inak. Už v 8. minúte neustrážila domáca obrana prešovského kanoniera Landinga Sagnu, ktorého našla centrovaná lopta úplne nestráženého na päťke a hlavou poslal Prešov do vedenia.

Už o dve minúty neskôr sa v šestnástke viackrát poodrážala lopta po zblokovanej strele a napokon ju do bránky doklepol ďalší legionár v službách Prešova Aliou Diao.

„Povedali sme si v šatni, čo chceme hrať a hrali sme to prvých päť minút. Potom sme urobili jednu chybičku, Tatran to využil.

Vzápätí prišiel druhý gól. Snažili sme sa to dobehnúť, ale ukázala sa kvalita súpera, ktorý si to už skúsene uhral,“ hodnotil zápas domáci kapitán Mojmír Trebuňák.

Pozrú sa do zrkadla a sústredia na ligu

Zo studenej úvodnej sprchy sa už Košičania nespamätali a hoci mali nejaké náznaky šancí, zápas už zdramatizovať nedokázali.

Navyše hneď po desiatich minútach druhého polčasu sa opäť presadil Sagna a v 55. minúte zvyšoval na konečných 0:3.

„Naučili sme ho to tu, veď keď prichádzal do Košíc, tak hral chvíľu u nás.

On má výborný výskok aj výber miesta, loptu dostal na hlavu a to už preňho nebol problém to uložiť pre brankára nechytateľne,“ s úsmevom povedal Trebuňák smerom k dvojgólovému Sagnovi a dodal: „Skôr nás mrzí ten druhý gól, lebo ani neviem ako sa tá lopta dostala do bránky.“

Košičanom do kariet nehral ani lazaret v šatni. Pre zranenie nenastúpil skúsený František Vancá, po dvadsiatich minútach sa zranil ďalší z kľúčových hráčov stredu poľa Ľubomír Korijkov.

„Keď nie sú na ihrisku, tak nám to určite chýbajú. Ale musíme úprimne priznať, že sme herne neukázali to, čo ukazujeme v lige.

Dnes sme sklamali a mrzí ma to kvôli ľuďom, lebo sme konečne pritiahli peknú návštevu.

Musíme sa pozrieť v šatni do zrkadla, niečo si k tomu povedať a v nedeľu máme ďalšiu šancu to napraviť,“ dodal Trebuňák smerom k ďalšiemu ligovému duelu, v ktorom slávisti v nedeľu privítajú doma Spišskú Novú Ves.

Aj Prešovčania čakali ťažší zápas

Prešovský kapitán Boris Gáll priznal, že vzhľadom na postavenie Košičanov v tretej lige čakali náročnejší zápas.

„Určite by to bolo úplne iné, keby sme nedali tie úvodné dva góly. Takto mal zápas úplne iný priebeh ako sme čakali.

Slávia má dobré mužstvo. Sme šťastní, že sme cez nich postúpili,“ povedal po zápase.

Pre Prešovčanov je prioritou ligová súťaž. V tabuľke druhej ligy sú zatiaľ tretí, ale majú zápas na ihrisku posledného Humenného k dobru.

„Prvoradá je pre nás liga, chceli by sme konečne zabojovať o postup. Dúfam, že už sme na správnej vlne.

O chvíľu bude v Prešove ďalší pekný štadión na východe a dobré by bolo, aby sa na ňom hrala prvá liga.

A pribudli by ďalšie pekné derby s Košicami či Michalovcami,“ dodal Gáll, ktorý by si v ďalšom kole Slovnaft Cupu prial súpera z najvyššej súťaže:

„Neviem, kto príde. Ale určite by sme si radi zahrali s niekým z prvej ligy, sú tam zaujímavé možnosti, či už Slovan alebo Trnava."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prešov zabil ambície košických vysokoškolákov za desať minút, kapitána mrzeli sklamaní diváci