Newcastle sa zameral na nový cieľ. Chce získať obrancu Atlética Madrid

Kieran Trippier v drese španielskeho klubu Atlético Madrid.
Kieran Trippier v drese španielskeho klubu Atlético Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. nov 2021 o 14:35

Spomína sa aj možný príchod brankára ter Stegena.

BRATISLAVA. Nový tréner anglického futbalového klubu Newcastle United Eddie Howe myslí najmä na posilnenie defenzívy a jeho prvou voľbou by mal byť Kieran Trippier.

Podľa španielskeho futbalového experta Guillema Balagua sa už aj začali rokovania o jeho uvoľnení z tímu úradujúceho španielskeho majstra Atlética Madrid.

"Newcastle má reálne záujem o Trippiera a už sa aj rozbehli rokovania. Tieto informácie mám zo zázemia Atlética," uviedol Balague na webe express.co.uk.

Tridsaťjedenročný Trippier by sa rád vrátil do anglického klubového futbalu, meno držiteľa striebornej medaily z tohtoročných majstrovstiev Európy sa však skôr spájalo s prípadným odchodom do Manchestru United.

Atlético za neho údajne požaduje 30 miliónov libier, čo je v prepočte približne 35 miliónov eur.

V súvislosti s očakávanou mohutnou ofenzívou Newcastle United s novými arabskými vlastníkmi na prestupovom trhu sa spomína aj možný príchod nemeckého reprezentačného brankára Marca-Andrého ter Stegena.

Brankárskou jednotkou Newcastlu až do svojho zranenia v lete bol slovenský reprezentant Martin Dúbravka. A ten má na veci iný názor.

"Naši fanúšikovia veria, že na prestupovom trhu sa chystá niečo veľké. Osobne si myslím, že brankárska otázka sa medzi prvými riešiť nebude," uviedol Dúbravka pred kvalifikačným zápasom MS vo futbale 2022 proti Slovinsku pre RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Newcastle sa zameral na nový cieľ. Chce získať obrancu Atlética Madrid