Uzdravený Dúbravka či Mr. Zero! Kto bude reprezentačnou jednotkou?

Marek Rodák a Martin Dúbravka.
Marek Rodák a Martin Dúbravka. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|9. nov 2021 o 14:04

Tarkovič môže mať brankársku dilemu.

BRATISLAVA. Martin Dúbravka alebo Marek Rodák. Ktorý brankár bude v najbližších dvoch kvalifikačných zápasoch slovenskou reprezentačnou jednotkou?

V posledných rokoch ňou bol 32-ročný Dúbravka. Vždy, keď prišiel na reprezentačný zraz, mal isté miesto medzi troma žrďami.

Ak bol zranený, šancu dostávali iní. Najčastejšie 24-ročný Marek Rodák, ktorý odchytal aj posledných päť kvalifikačných zápasov.

V lete na majstrovstvách Európy robil náhradníka Dúbravkovi. Pred kvalifikačným dvojzápasom proti Slovinsku a Malte sú v nominácii obaja.

„Ešte je tu aj Dušan Kuciak, ktorý chytá v poľskej lige. Sú to príjemné starosti pre trénera, keď sa musí rozhodovať medzi troma kvalitnými brankármi,“ naznačil tréner Štefan Tarkovič.

„Som rád, že je takáto situácia. Do zápasu máme ešte zopár dní a čas, aby sme sa spolu porozprávali a vykonzultovali si to. Mám však svoju predstavu,“ doplnil.

Dúbravka chce chytať v klube i v reprezentácii

Dúbravka si naposledy zachytal pred štyri a pol mesiacmi. Bolo to na EURO 2020 v zápase proti Španielsku, v ktorom Slováci prehrali 0:5.

Neskôr absolvoval operáciu zraneného chodidla. Po dlhšej regenerácii sa až v posledných týždňoch zapojil do plnej tréningovej záťaže.

V posledných dvoch zápasoch Newcastlu už sedel ako náhradník na striedačke.

„Proces liečby bol náročný a som rád, že je to za mnou. Som koncentrovaný a pripravený pobiť sa o svoju pozíciu. Teším sa, že som späť na ihrisku,“ priznal Dúbravka v nedeľu na tlačovej konferencii.

„Chýbala mi partia, ktorá je v reprezentácii vždy fantastická. Prišiel som pozitívne naladený. Netajím sa tým, že by som chcel chytať každý zápas – v klube i v reprezentácii. To sú moje ambície a je na tréneroch ako sa rozhodnú,“ dodal.

Aké plány majú noví majitelia Newcastlu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Uzdravený Dúbravka či Mr. Zero! Kto bude reprezentačnou jednotkou?