Manchestru City budú proti Lipsku chýbať dve opory, trápi ich choroba

Kevin de Bruyne.
Kevin de Bruyne. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. feb 2023 o 11:05

Do Nemecka neodcestovali Kevin de Bruyne a Aymeric Laporte.

MANCHESTER. Futbalisti anglického klubu Manchester City nastúpia do stredajšieho úvodného zápasu osemfinále Ligy majstrov 2022/2023 na trávniku nemeckého tímu RB Lipsko bez dvojice opôr.

Tréner Pep Guardiola nemôže počítať s belgickým stredopoliarom Kevinom De Bruynem ani s francúzskym obrancom Aymericom Laportem, oboch totiž trápi choroba.

Tridsaťjedenročný De Bruyne ani o tri roky mladší Laporte neabsolvovali so spoluhráčmi utorňajší tréning a neodcestovali s tímom do Lipska.

Obaja pritom hrali v sobotňajšom dueli Premier League proti Nottinghamu Forest (1:1), Laporte ho odohral celý a De Bruyne v ňom absolvoval 88 minút.

"Bohužiaľ, niečo takéto sa počas sezóny niekedy stane. De Bruyne sa necítil dobre hneď po skončení zápasu proti Nottinghamu a Laporte sa necítil dobre od pondelka," informoval o stave svojich zverencov španielsky kouč "Citizens" Guardiola.

Úradujúci anglický majster Manchester City sa v ostatných dvoch edíciách Ligy majstrov prebojoval medzi štyri najlepšie tímy.

Predvlani sa prvýkrát dostal finále a prehral v ňom s londýnskym FC Chelsea, v minulom roku stroskotal v semifinále na neskoršom šampiónovi Reale Madrid zo Španielska, pričom ešte v 90. minúte odvetného zápasu držal v rukách postupový výsledok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Manchestru City budú proti Lipsku chýbať dve opory, trápi ich choroba