Počúval posmešky a vyhrážky. Karius opäť chybuje ako žiačik

Brankár Loris Karius.
Brankár Loris Karius. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|5. okt 2018 o 14:34

Brankár Karius je ako začarovaný.

BRATISLAVA. Oči mal červené od množstva sĺz. Rukami si ich neustále pretieral. Utešovali ho spoluhráči i protihráči.

Keď kajúcnymi gestami prosil fanúšikov o odpustenie, ľutoval ho zrejme každý.

Brankár Loris Karius svoj plač nedokázal zastaviť. Vedel, že jeho dvoma chybami FC Liverpool prehral vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid 1:3.

Po zápase sa objavili informácie, že za jeho zlyhaniami mohol byť otras mozgu. Niektorí fanúšikovia sa mu vyhrážali smrťou.

Možno aj preto išiel Karius na hosťovanie do Besiktasu.

Zmena pôsobiska mu však nepomohla. Fatálne chyby pokračujú. Za krátke obdobie ich urobil už niekoľko.

Červenali by sa pri nich aj brankári z dedinských súťaží.

Môže mu to zničiť kariéru

Všetko sa začalo v spomínanom finále. Loptu držal pevne v rukách, keď sa ju rozhodol rýchlo vyhodiť. Nasmeroval ju presne na nohu Karima Benzemu, od ktorej sa odrazila do bránky.

Neskôr mu cez ruky preletela ďalekonosná strela Garetha Balea. Opäť ako neskúsenému žiakovi. „Neviem, čo sa stalo. Je mi ľúto mojich spoluhráčov. Snažili sa ma v šatni rozveseliť, mrzí ma to,“ vravel 25-ročný brankár.

Takýto večer môže zničiť kariéru.


Oliver Kahn, bývalý nemecký brankár

Po zápase sa stal terčom vtipov. Milióny ľudí krútili hlavami nad jeho chybami.

„Z ľudského hľadiska s ním musíte cítiť, ale takéto chyby do Ligy majstrov a na túto úroveň jednoducho nepatria. Nemohol som uveriť tomu, čo vidím,“ reagoval legendárny anglický stredopoliar Frank Lampard.

Podľa nemeckej stanice ZDF na Kariusovu chybu mohol mať vplyv jeho súboj so Sergiom Ramosom. Stopér Realu vraj pár sekúnd pred gólom udrel Nemca lakťom.

„Nemám slov. Nepamätám si, že by som zažil niečo horšie z pohľadu gólmana. Takýto večer môže zničiť kariéru,“ uviedol bývalý nemecký brankár Oliver Kahn.

Vyhrážali sa mu aj smrťou

Jeho slová sa čiastočne napĺňajú. Po finále sa mu fanúšikovia na sociálnych sieťach vyhrážali smrťou. Početné komentáre začala vyšetrovať aj liverpoolska polícia.

Jeho spoluhráči sa ho, naopak, zastali.

„To, čo sa stalo jemu, sa môže prihodiť každému brankárovi. Ja som bol tiež v podobnej situácii. Povedal som mu len to, že naša účasť vo finále je aj jeho veľkou zásluhou,“ reagoval druhý brankár Liverpoolu Simon Mignolet.

Po pár týždňoch dovolenky sa predpokladalo, že Karius hodí všetko za hlavu a príde pripravený zabojovať o ďalšiu šancu.

Nevydarené finále sa na ňom podpísalo viac, ako by sa mohlo zdať.

Už na tréningu Liverpoolu nepôsobil najistejšie. Nestabilnú formu preniesol aj do prípravných duelov. Najskôr v rukách neudržal priamy kop proti anglickému treťoligistovi, následne inkasoval ťarbavý gól aj proti Dortmundu.

A to mal ešte šťastie, že Nemci nepotrestali jeho katastrofálnu rozohrávku. Po zápase sa naňho spustila ďalšia vlna kritiky.

„Pre tých, ktorí radi vidia ostatných zlyhať alebo trpieť, je mi vás ľúto,“ napísal Karius na instagrame.

Jeho fatálne chyby pokračujú

Množstvo nevídaných chýb neostalo bez odozvy. Vedenie Liverpoolu poslalo nemeckého brankára na hosťovanie do tureckého Besiktasu.

Možno už v novom pôsobisku smola pominie. Omyl. Od finále Ligy majstrov je nemecký brankár ako začarovaný. Už pri premiére proti Bursasporu inkasoval lacný gól.

Netrvalo dlho a prišiel ďalší nešťastný zákrok, na ktorom sa ľudia zabávajú. Bolo vo štvrtok v rámci Európskej ligy na ihrisku švédskeho tímu Malmö.

Domáci hráč posiela z pravej strany nevydarený center. Jeho spoluhráči už prestávajú hrať a pomaly sa vracajú do obrany.

Karius stojí pri prvej žrdi a loptu sa snaží vyraziť nad brvno. Vyskočí, pravou rukou sa napriahne, ale loptu nepochopiteľne míňa. Tá končí v sieti. Karius sa bezmocne pozerá pred seba. Akoby nemohol uveriť, že sa to stalo opäť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Počúval posmešky a vyhrážky. Karius opäť chybuje ako žiačik