24.07.2024 15:00
Deň -2
Paríž 2024
Live

Dronom špehovali súperky. Kanada sa za incident ospravedlnila, vinníkov okamžite vyhodila

Futbalistky Kanady
Futbalistky Kanady (Autor: TASR/AP)
TASR|24. júl 2024 o 14:50

Toto nereprezentuje hodnoty, ktoré náš tím zastáva, kajali sa Kanaďania.

PARÍŽ. Asistentku trénerky a analytika kanadských futbalistiek odvolali z olympijského tímu po incidente so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu.

Výprava Nového Zélandu predtým podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV), keď spozorovala neznámy dron počas tréningu svojho tímu v St. Etienne.

Francúzska polícia operátora dronu krátko po incidente zadržala a ukázalo sa, že ho pilotoval člen personálu ich súperiek.

Oba tímy sa spolu stretnú v A-skupine olympijského turnaja futbalistiek. Počas vzájomného štvrtkového duelu nebude sedieť na lavičke Kanady ani hlavná trénerka Bev Priestmanová.

"Josepha Lombardiho, neakreditovaného analytika kanadskej futbalovej asociácie, sme vylúčili z kanadského olympijského tímu a okamžite odíde domov.

Jasmine Manderovú, asistentku trénerky, ktorej sa Lombardi zodpovedá, sme odvolali z kanadského olympijského tímu a okamžite odíde domov," píše sa vo vyhlásení Kanadského olympijského výboru (COC).

"V mene celého nášho tímu sa chcem v prvom rade ospravedlniť hráčkam a zamestnancom novozélandského futbalu a hráčkam tímu Kanady. Toto nereprezentuje hodnoty, ktoré náš tím zastáva.

V konečnom dôsledku som zodpovedná za správanie v našom tíme. V súlade s tým, aby som zdôraznila záväzok nášho tímu k bezúhonnosti, rozhodla som sa dobrovoľne odstúpiť od koučovania štvrtkového zápasu," uviedla Priestmanová.

Futbalistky Kanady
dnes 14:50
Dronom špehovali súperky. Kanada sa za incident ospravedlnila, vinníkov okamžite vyhodilaToto nereprezentuje hodnoty, ktoré náš tím zastáva, kajali sa Kanaďania.
dnes 14:50
Nájdi rozdiel. Pôvodná a nová titulka olympijského magazínu denníka Nemzeti Sport.
Titanilla Bőddnes 13:303
Ženy sú v kuchyni či práve rodia? V Maďarsku museli reagovať na vlnu pobúreniaNemzeti Sport dal na titulku iba mužov.
Titanilla Bőddnes 13:303
Plagáty protestujúce proti Izraelu na OH 2024
dnes 13:491
Izraelčania dostali výhražné maily. Počas futbalového zápasu hrozí teroristický útokPočas OH v Paríži bude polícia nepretržite strážiť 88 izraelských športovcov.
dnes 13:491
Patrik Jány
dnes 12:101
Jány sa chce v Paríži prebojovať do finále. Oproti Tokiu som inde, hovorí strelecNa uplynulých hrách obsadil 7. priečku.
dnes 12:101
Lopta na ragby, ilustračná fotografia.online
dnes 12:30
ONLINE: Sedmičkové ragby na OH 2024 dnes (skupinové zápasy) LIVESledujte s nami ONLINE prenos zo zápasov základných skupín sedmičkového ragby na OH 2024 v Paríži.
dnes 12:30
Coco Gauffová
dnes 15:38
V takú poctu nikdy nedúfala. Gauffová ponesie americkú vlajku spolu s LeBronomTenistka sa zúčastňuje na prvej olympiáde.
dnes 15:38
Ilustračná fotka.
dnes 16:17
Tuniský atlét sa v Paríži nepredstaví. Dva dni pred začiatkom OH dostal dištancTunisan vlani na Arabských hrách získal zlatú medailu v grécko-rímskom štýle v kategórii do 130 kg.
dnes 16:17
LeBron James (vľavo) a Stephen Curry.
dnes 16:02
Tím snov dorazil do Paríža, americké hviezdy NBA pricestovali vlakomVýber USA sa pokúsi po piaty raz za sebou vyhrať zlatú olympijsku medailu.
dnes 16:02
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Dronom špehovali súperky. Kanada sa za incident ospravedlnila, vinníkov okamžite vyhodila