Jediný kapitán! Fanúšikovia sa emotívne rozlúčili s Chiellinim

Giorgio Chiellini.
Giorgio Chiellini. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. máj 2022 o 11:45

Bol to deň plný emócií, priznal skúsený obranca.

TURÍN. Záverečný domáci duel futbalistov Juventusu Turín v sezóne 2021/2022 Serie A sa niesol v znamení rozlúčky s kapitánom Giorgiom Chiellinim.

Už s istotou štvrté mužstvo súťaže remizovalo v predposlednom 37. kole v pondelok s Laziom Rím 2:2, hoci po polčase o dva góly viedlo.

Tridsaťsedemročný Chiellini oznámil pred týždňom v stredu po neúspešnom finále Talianskeho pohára, že v tíme "starej dámy" skončí. Oporou zadných radov tímu bol 18 rokov a získal deväť majstrovských titulov.

"Bol to deň plný emócií. Stále si myslím, že dokážem hrať futbal na vysokej úrovni. V tejto chvíli neviem, čo bude ďalej. Musím si to premyslieť. Nie je to rozhodnutie, ktoré sa dá urobiť za jeden deň," povedal podľa agentúry AFP.

Diváci sa s ním rozlúčili skandovaním "jediný kapitán". Po sezóne odíde z klubu aj argentínsky útočník Paulo Dybala, ktorý v ňom pôsobil sedem rokov.

Laziu patrí v tabuľke piata priečka s náskokom štyroch bodov pred siedmou Fiorentinou a s mankom siedmich bodov na Juventus. V nasledujúcom ročníku tak bude definitívne hrať Európsku ligu.

"V budúcej sezóne si chceme zaistiť účasť v Lige majstrov. Preto budeme potrebovať niekoľko nových hráčov," vyhlásil autor vyrovnávajúceho gólu na 2:2 Sergej Milinkovič-Savič, ktorého médiá spájajú s odchodom z Lazia.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Jediný kapitán! Fanúšikovia sa emotívne rozlúčili s Chiellinim