Nie je to fér. Priateľ dostáva stokrát viac než ja, hnevá sa. Futbalistku štve platový rozdiel

Alisha Lehmannová.
Alisha Lehmannová. (Autor: REUTERS)
Sportnet|17. sep 2024 o 10:20

Obaja pôsobia v rovnakom klube.

BRATISLAVA. Alisha Lehmannová má na sociálnych sieťach dohromady cez tridsať miliónov sledovateľov. Považujú ju za jednu z najpríťažlivejších futbalistiek na svete.

„Áno, mám veľa sledovateľov, ale nikdy som po tom netúžila. Len som hrala futbal a zdieľala som svoj život. Prišlo to s tým,” citoval pred rokom Lehmannovú britský DailyMail.

Futbalistka nedávno otvorila citlivú otázku ohľadom platového rozdielu medzi ňou a jej priateľom Douglasom Luizom, ktorý taktiež oblieka dres Juventusu.

Obaja v lete vymenili anglickú Aston Villu za Taliansko, čím sa takpovediac zapísali do histórie. Stali vôbec prvým prestupovým párom.

Britský klub zinkasoval za Douglasa Luiza 50 miliónov eur, pričom hráč poberá v Juventuse plat zhruba 100-tisíc libier týždenne.

Alisha Lehmannová v drese Aston Villy.
Alisha Lehmannová v drese Aston Villy. (Autor: TASR/AP)

Jeho polovička, Alisha Lehmannová, podľa britských zdrojov zarábala 200-tisíc libier ročne v drese Aston Villy. Predpokladajú, že táto suma sa v Taliansku veľmi nezmenila.

Jej najväčšie príjmy však nepochádzajú z futbalu. Rôzne zdroje odhadujú výšku jej majetku na 2 až 3 milióny libier.

„Každý by chcel mať rovnaký plat,” povedala pred pár dňami švajčiarska futbalistka pre La Gazzetta dello Sport. „Často sa o tom doma rozprávam s Douglasom a hovorím mu, že to nie je fér.”

V ďalšom rozhovore, tentokrát pre LaRepubblica, povedala, že ju tento fakt veľmi ovplyvňuje.

„Robíme rovnakú prácu, ale dostáva stokrát vyššiu výplatu ako ja. Je to niečo, čo ma ovplyvňuje, pretože som žena.

Na margo kritiky ženského futbalu dodala: „Ak za mnou niekto príde s nejakým vtipom, vždy sa ho opýtam, či niekedy videl nejaký zápas? Pravdepodobne nie, pretože ak by ho sledoval, uvedomí si, aké sme dobé a zanietené.“

Lehmannová tiež tvrdí, že nežije v luxuse. „Nežijem ako hviezda, ale ako všetci ostatní. Žijem normálny život, chodím domov, varím, robím to isté ako ostatní,” zakončila.

Od ich prestupu do Juventusu má Lehmannová na konte jeden gól v dvoch súťažných zápasoch, zatiaľ čo Douglas Luiz počas posledného víkendu dostal po prvýkrát v sezóne šancu v základnej zostave.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nie je to fér. Priateľ dostáva stokrát viac než ja, hnevá sa. Futbalistku štve platový rozdiel