Klopp objasnil odchod bývalého kapitána: Nie je medzi nami žiaden spor

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. sep 2023 o 16:28

Anglický reprezentant prestúpil do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq.

LIVERPOOL. Tréner futbalistov anglického klubu FC Liverpool Jürgen Klopp priznal, že letný odchod kapitána Jordana Hendersona do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq bol oprávnený.

Anglický stredopoliar Jordan Henderson by totiž podľa nemeckého kouča nemal isté miesto v zostave "The Reds", čo aj samotný hráč naznačil v nedávnom rozhovore.

Tridsaťtriročný Henderson opustil klub z Anfieldu po dvanástich rokoch údajne preto, lebo cítil, že už tam nie je žiadaný.

"Povedal pravdu, tak to je. Keby som mu povedal, aby zostal a že bude hlavný hráč v strede poľa, zostal by.

Aj keď som mu to chcel povedať, nemohol som, takže preto je lepšie, že odišiel.

Nie je medzi nami žiaden spor ani nič podobné," vysvetlil Klopp odchod Hendersona, ktorý odohral za LFC 492 zápasov a strelil v nich 33 gólov.

Jordan Henderon je známy podporou fanúšikov patriacich do komunity LGBTQ+ a svojím odchodom do Saudskej Arábie si vyslúžil kritiku z týchto radov aj od fanúšikovskej skupiny Liverpool Football Club Supporters Board.

V krajine totiž hrozí väzenie za podporu či prejavy homosexuality na verejnosti. Futbalistu podľa jeho slov "naozaj zaboleli" tvrdenia, že sa otočil tejto komunite chrbtom.

Henderson získal s FC Liverpool všetky najväčšie klubové trofeje, vrátane tej za prvenstvá v Premier League a Lige majstrov.

V novom pôsobisku ho vedie ako tréner legenda LFC Steven Gerrard, v saudskoarabskej najvyššej súťaži nastupuje aj proti niekdajším spoluhráčom Robertovi Firminovi či Fabinhovi.

Zrejme doplatil na príchod stredopoliarov Alexisa Mac Allistera a Dominika Szoboszlaia do Liverpoolu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Klopp objasnil odchod bývalého kapitána: Nie je medzi nami žiaden spor