Šok pre fanúšikov Liverpoolu. Klopp oznámil, že po sezóne končí

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. jan 2024 o 12:00

Nemec vedie klub od roku 2015.

LIVERPOOL. Nemecký futbalový tréner Jürgen Klopp oznámil koniec svojho pôsobenia v Liverpoole. K tomuto kroku chce pristúpiť na konci sezóny.

Informoval o tom vo videu, ktoré klub zverejnil na sociálnych sieťach. Pôvodne mu na Anfield Road platil kontrakt až do júna 2026.

"Opustím klub na konci sezóny. Chápem, že v tejto chvíli, keď to počujete prvýkrát, je to šok pre veľa ľudí, ale viem to vysvetliť alebo sa o to pokúsim.

Na tomto klube zbožňujem všetko, či už mesto, fanúšikov alebo celý tím. Avšak urobil som toto rozhodnutie, pretože mi dochádza energia.

Nemám žiadne problémy, cítim sa fajn, ale tiež viem, že nemôžem robiť túto prácu znova a znova," uviedol 56-ročný rodák zo Stuttgartu.

VIDEO: Celý rozhovor s trénerom Jürgenom Kloppom

Klub informoval o svojom odchode už v novembri.

"Keď sme spolu hovorili o potenciálnych podpisoch a letnom kempe, napadla mi myšlienka, že možno už v klube nebudem. Sám som zostal prekvapený.

Začal som o tom naozaj uvažovať. Minulá sezóna bola super-ťažká a boli momenty, keď by v iných kluboch asi padlo rozhodnutie ukončiť spoluprácu.

Pre mňa bolo veľmi dôležité, že môžem pomôcť dostať tento tím naspäť na správnu cestu. Odchod nie je úplne to, čo chcem urobiť, ale to, čo si myslím, že je stopercentne správne," dodal Klopp.

Päťdesiatšesťročný Nemec prišiel do Liverpoolu v roku 2015 a je jediný tréner v histórii klubu, ktorému sa podarilo vybojovať všetkých šesť najväčších trofejí.

Na konte má triumf v Lige majstrov, titul v Premier League, s tímom tiež získal FA Cup, anglický Ligový pohár, anglický i európsky Superpohár a tiež ho doviedol k víťazstvu na majstrovstvách sveta klubov.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Šok pre fanúšikov Liverpoolu. Klopp oznámil, že po sezóne končí