Stal sa hrdinom Slavie. Schranz venoval gól otcovi do neba: To je pre teba

Ivan Schranz (vľavo) sa teší po strelenom góle v drese SK Slavia Praha.
Ivan Schranz (vľavo) sa teší po strelenom góle v drese SK Slavia Praha. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. dec 2021 o 18:07

Ivan má za sebou ťažké obdobie, ale jeho gól bol výstavný kúsok, uviedol Trpišovský.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz strelil jediný gól Slavie Praha na pôde Unionu Berlín, ale bol postupový. Po remíze 1:1 sa český majster teší z postupu do vyraďovacej časti Európskej konferenčnej ligy.

Schranz v útoku Slavie odohral celý zápas a v 50. minúte svoj výkon korunoval výstavným zásahom po krížnej strele pravačkou pod brvno bránky domáceho Unionu.

Po presnom zásahu rozpažil a obrátil sa k nebu so slovami: "To je pre teba, otec!"

"Tento gól by som chcel venovať otcovi aj celej svojej rodine," uviedol Ivan Schranz pre české médiá, v očiach sa mu zaleskli slzy.

Emotívny moment bol aj dôsledkom tragédie v rodine 28-ročného útočníka. Jeho otec Dušan koncom októbra zahynul, keď sa vracal z výletu na bicykli neďaleko obce Zálesie, spadol do vody a utopil sa.

"Ivan má za sebou ťažké obdobie, ale jeho gól bol výstavný kúsok. On aj ďalší hráči odviedli v zápase v Berlíne výbornú robotu, podali heroické výkony. Na žiadneho hráča nemôžem povedať ani pol slova," pochválil Schranza tréner Slavie Praha Jindŕich Trpišovský.

Schranz proti Unionu Berlín strelil gól v oboch zápasoch Európskej konferenčnej ligy (EKL). Vo štvrtok to však bol pre neho prvý zásah od 11. októbra, keď skóroval v drese Slovenska v kvalifikačnom zápase o postup na MS vo futbale 2022 v Chorvátsku (2:2).

Na klubovej úrovni čakal na gól dokonca od 19. septembra a súboja proti Bohemians Praha v českej najvyššej súťaži.

"Dôležité bolo, že som nad tým príliš nepremýšľal a rozhodol som sa vystreliť. Lopta krásne zaletela do horného rohu bránky. Vďakabohu, že to tak vyšlo," cituje Ivana Schranza portál iDnes.cz.

"Sme spokojní a šťastní, že pokračujeme aj v jarnej časti súťaže. Napriek tomu, že nám chýbali niektorí kľúčoví hráči, zomkli sme sa a odohrali výborný zápas proti silnému súperovi. Ukázali sme silu aj charakter," dodal Schranz.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Stal sa hrdinom Slavie. Schranz venoval gól otcovi do neba: To je pre teba