Šerif Tiraspoľ zastavil až Škriniarov tím. Hrali sme finále, tvrdia v Interi

Momentka zo zápasu Inter Miláno - Šerif Tiraspoľ.
Momentka zo zápasu Inter Miláno - Šerif Tiraspoľ. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. okt 2021 o 13:01

Taliansky majster uznal kvality moldavského.

MILÁNO. Až futbalistom Interu Miláno s Milanom Škriniarom sa podarilo získať skalp prekvapenia tejto sezóny Ligy majstrov Šerif Tiraspoľ.

V utorňajšom domácom stretnutí D-skupiny uspeli 3:1 a pripísali si prvé víťazstvo, moldavský klub sa napriek prehre udržal na čele tabuľky.

Šesť bodov získal aj Real Madrid po vysokom triumfe v Kyjeve nad Šachtarom Doneck 5:0.

De Vrij: Pre nás to bolo finále

Úradujúci taliansky šampión nastúpil s nožom na krku, v úvodných dvoch vystúpeniach ani raz neskóroval a na konte mal jediný bod za bezgólovú remízu na Ukrajine. Teraz si to vynahradil vďaka zásahom Edina Džeka, Artura Vidala a Stefana de Vrija.

"Pre nás to bolo ako finále a od otváracieho výkopu bolo zjavné, že k zápasu tak aj pristupujeme. Zúfalo sme potrebovali zvíťaziť a dokázali sme to. Využili sme šance, dvakrát sme sa presadili zo štandardných situácií," povedal na oficiálnej klubovej stránke De Vrij, ktorý v drese Interu strelil svoj prvý gól v európskych súťažiach.

"Za asistenciu ďakujem Denzelovi Dumfriesovi, bol to jeden z kľúčových momentov stretnutia. Chvíľu si užijeme a výsledok a sústredíme sa na najbližší ligový súboj proti Juventusu Turín," povedal De Vrij.

Jeho slovenský kolega z obrannej formácie takisto odohral celé stretnutie.

Inter uznal kvality Šerifu

Na otvárací zásah Džeka síce odpovedal hosťujúci Sebastien Thill, ale ďalšie dva góly definitívne zlomili odpor súpera, ktorý v predchádzajúcom kole senzačne vyhral na pôde Realu Madrid 2:1.

"Predviedli sme výkon, aký sme potrebovali. Hostia pricestovali na víťaznej vlne, preto sme vedeli, že to bude ťažký zápas. Hrali sme ako kolektív a vypracovali sme si príležitosti. Okrem toho, že sme strelili tri góly, sme dvakrát trafili žrď a raz brvno.

Z našej strany to bol skvelý futbal, len si musíme dávať pozor na chyby vzadu, pretože pri viacerých protiútokoch súpera nám zatekalo do topánok," zhodnotil duel milánsky tréner Simone Inzaghi.

Džeko sa od letného prestupu z AS Rím ukazuje ako významná posila, skóre otvoril volejom ľavačkou do horného rohu bránky a Vidalovi prihral na víťazný zásah.

"Ak by sme nezvládli tento zápas, prakticky by sme stratili šancu na postup. Šerif nazbieral šesť bodov, čo nikto nečakal, ale ukazuje to, aký je nebezpečný v kontrách. Celkovo sme hrali dobre a víťazstvo sme si zaslúžili," dodal 35-ročný útočník z Bosny a Hercegoviny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Šerif Tiraspoľ zastavil až Škriniarov tím. Hrali sme finále, tvrdia v Interi