VIDEO: Talianska divočina nenašla víťaza. Vynikol dvojgólový tínedžer

Kenan Yildiz.
Kenan Yildiz. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. okt 2024 o 12:44

Za Inter skóroval okrem Zielinského a Dumfriesa aj Henrich Mchitarjan.

MILÁNO. Striedajúci útočník Kenan Yildiz strelil vo futbalovom Derby d'Italia na San Sire dva góly a Juventusu zaistiť remízu 4:4 proti Interu Miláno.

Potenciálny víťaz nedeľného zápasu sa mohol výrazne priblížiť k vedúcemu Neapolu, ten momentálne vedie o štyri body pred Internazionale.

Divoký priebeh mal už prvý polčas, v ktorom padlo päť gólov z ôsmich striel na bránu. Dva vsietil z penalty domáci Piotr Zielinski a jeho Inter išiel do šatne s vedením 3:2.

Po góle domáceho Denzela Dumfriesa pri rohovom kope vyzeralo byť rozhodnuté, no o necelých desať minút prišiel Yildiz namiesto strelca druhého gólu Juventusu Timothyho Weaha.

V priebehu ďalšej dvadsaťminútovky prišli od devätnásťročného reprezentanta Turecka dva góly – najprv zaskočil brankára Yanna Sommera z kraja šestnástky spoza dvoch obrancov a neskôr sa k nemu dostala lopta po nevydarenom centri spoluhráčov.

VIDEO: Zostrih zápasu Inter Miláno - Juventus

Pre Yildiza to boli prvé góly v tomto ligovom ročníku.

"Naozaj ma potešili moje góly, o to viac, že boli proti veľkému tímu ako je Inter. Dúfam, že budem takto pokračovať," citovala 19-ročného útočníka agentúra AFP.

Vyjadril sa aj k boju o titul, ktorý by bol pre "Juve" prvý od roku 2020: "Vždy dúfame, no sezóna je dlhá. Chceme ukázať maximum a dúfame, že na konci to bude stačiť."

Za Inter skóroval okrem Zielinského a Dumfriesa aj Henrich Mchitarjan a k ďalším gólom boli blízko Federico Dimarco, Nicolo Barella i Lautaro Martinez.

"Zaslúžili sme si streliť sedem i osem gólov proti tímu, ktorý inkasoval v posledných ôsmich ligových zápasoch raz. Nemôžete inkasovať štyri góly zo štyroch striel na bránu, bude nám to slúžiť ako lekcia," povedal domáci tréner Simone Inzaghi.

Jeho súperovi pomohli aj nevýrazné výkony pravého obrancu Benjamina Pavarda i jeho náhradníka Yanna Bissecka.

"Mali sme správny prístup i nastavenie a na konci sme sa pokúsili o víťazstvo. Musíme zistiť, prečo sme hrali miestami brilantne a inokedy dominoval súper," zhodnotil tréner hostí Thiago Motta.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»VIDEO: Talianska divočina nenašla víťaza. Vynikol dvojgólový tínedžer