Nový tréner Neapola má za sebou úspešnú premiéru. Osimhen: Za klub dám svoje srdce a dušu

Victor Osimhen v drese SSC Neapol.
Victor Osimhen v drese SSC Neapol. (Autor: TASR/LaPresse via AP)
SITA|20. aug 2023 o 13:10

Neapolčania triumfovali na ihrisku nováčika z Frosinone 3:1.

MILÁNO. Taliansky futbalový šampión SSC Neapol vykročil za obhajobou minulosezónneho majstrovského titulu v Serie A sobotňajším víťazstvom 3:1 na trávniku nováčika z Frosinone.

Vydarenú súťažnú premiéru na lavičke „partenopei“ zažil francúzsky kouč Rudi Garcia, ktorý po skončení uplynulého ročníka 2022/2023 nahradil vo funkcii úspešného Luciana Spallettiho.

Osimhen: Musíme naďalej potvrdzovať našu silu

Hrdinom duelu, v ktorom do nadstaveného času druhého polčasu hral i slovenský defenzívny stredopoliar SSC Stanislav Lobotka, bol nigérijský útočník Victor Osimhen.

Najlepší strelec minulej sezóny Serie A sa strelecky presadil v oboch polčasoch a potvrdil, že v neapolskej ofenzíve je momentálne nenahraditeľný.

„Bolo veľmi dôležité začať sezónu najlepším možným spôsobom. Som spokojný s gólmi a tromi bodmi. Zaslúžili sme si víťazstvo a musíme naďalej potvrdzovať našu silu. Je pre mňa dôležité, aby mi tréner a mužstvo verili.

Za Neapol dám svoje srdce a dušu. V tíme máme veľa lídrov a spoločne chceme prevziať zodpovednosť za túto sezónu,“ vyhlásil na klubovom webe 24-ročný Osimhen, ktorý v minulej sezóne nastrieľal za Neapol v 39 súťažných vystúpeniach dovedna 31 gólov.

VIDEO: Zostrih zápasu Frosinone Calcio - SSC Neapol

Niekdajší hráč francúzskeho klubu Olympique Lille, ktorý pod Vezuv prišiel pred sezónou 2020/2021, je v tomto kalendárnom roku spoločne s Angličanom Harrym Kaneom najlepším strelcom v rámci piatich popredných ligových súťaží na „starom kontinente“.

Spomenuté duo má na konte zhodne po 18 presných zásahov.

Tréner Garcia: Osimhen je skvelý útočník

Neapolský tréner Garcia priznal, že hosťujúci hráči boli spočiatku v zápase vo Frosinone ťažkopádni a nehrali tak, ako vedia. Zachovali však pokoj a nevykoľajil ich ani úvodný zásah domáceho mužstva.

„Chlapci zostali pokojní a kvalitným výkonom otočili priebeh stretnutia. Osimhen je skvelý útočník. V prvom polčase som mu vytkol niektoré veci, ale nakoniec strelil dva krásne góly.

V sezóne bude dôležité dobre si rozložiť sily a mať viac taktických riešení, pretože nemôžem najmä od stredopoliarov žiadať, aby odohrali 50 zápasov,“ skonštatoval 59-ročný Garcia, ktorý v minulosti pôsobil aj v inom talianskom klube AS Rím.

Na neapolskú lavičku prišiel zo saudskoarabského klubu Al-Nassr.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Nový tréner Neapola má za sebou úspešnú premiéru. Osimhen: Za klub dám svoje srdce a dušu