Francúzi kritizujú nešikovnosť Škriniara. Úplne to pokazil, píšu a cítia znepokojenie

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: Reuters)
Martin Kozinka|8. apr 2024 o 21:40

Má Škriniar šancu objaviť sa v zostave proti slávnej Barcelone?

BRATISLAVA, PARÍŽ. „Boli to ťažké mesiace,” opísal svoju absenciu Milan Škriniar. Slovenský reprezentant chýbal Parížu St. Germain od začiatku januára.

Svoj návrat na ihrisko absolvoval v úvode apríla, a to v derby zápase “Le Classique” proti Olympique Marseille. 

Odohral záverečných pätnásť minút, počas ktorých skoro zavinil gól súpera. Parížania nakoniec triumfovali výsledkom 2:0.

„Všetci chalani mi zagratulovali k návratu. Som spokojný, v tomto tíme sa cítim dobre. Mám však pred sebou ešte veľa práce,” priznal Škriniar pred novinármi po dueli s Marseille.

Počas minulého týždňa sa objavil aj v pohárovom zápase s Rennes, v ktorom si celok z hlavného mesta Francúzska zaistil postup do finále Coupe de France.

Nešikovnosť Škriniara ich stála tri body

V nedeľnom zápase proti poslednému celku tabuľky francúzskej Ligue 1, Clermont Foot, sa objavil po prvýkrát po zranení v základnej zostave svojho tímu.

Mala to byť pravdepodobne akási skúška, či zvládne väčšiu záťaž. Zápas s mužstvom zo samého dna tabuľky mal byť skvelou príležitosťou.

Milan Škriniar v zápase proti Marseille.
Milan Škriniar v zápase proti Marseille. (Autor: Reuters)

Luis Enrique nechal svoje najväčšie esá na lavičke. Sedeli na nej Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi či kapitán Marquinhos.

Po chabom výkone celého mužstva v prvom polčase, po ktorom Parížania prehrávali 0:1, sa im podarilo v druhom dejstve oživiť hru. Nakoniec aj skórovať, ale len raz. Po dueli prvého s posledným sa body delili.

Inkasovaný gól mnohí pripisujú práve slovenskému futbalistovi, ktorého v 67. minúte na trávniku nahradil Marquinhos.

„Jediná strela v prvom polčase, žiadne veľké vzrušenie a hlavne inkasovaný gól Habiba Keitu po nešikovnosti Milana Škriniara,” napísal francúzsky L'Equipe.

Potvrdil svoje problémy

„Po príchode do Paríža zjavne nenapĺňa vo francúzskej metropole svoje sny,”  napísal v článku o Škriniarovi novinár Josué Cassé z renomovaného portálu Footmercato.

„Proti Clermontu potvrdil všetky svoje problémy,” dodal.

Podľa novinára nepredvádzal akési upokojujúce zákroky, často bol pozadu oproti rýchlejším útočníkom súpera a vo vzduchu nebol dominantný.

Hodnotenie Milana Škriniara v zápase proti Clermont Foot.
Hodnotenie Milana Škriniara v zápase proti Clermont Foot. (Autor: SofaScore)

Za vinu mu dával aj inkasovaný gól. Sčasti mal pravdu.

Tréner Luis Enrique vysvetľuje svojej obrane, aby pracovala s ofsajdovou pascou a línia tak bola vysunutá čo najvyššie. Teraz sa tak nestalo. 

Prišla dlhá lopta za obranu, ktorú však Škriniar mohol odkopnúť, no netrafil ju ideálne a Clermont v akcii pokračoval. V šestnástke parížskeho veľkoklubu sa najlepšie zorientovali dvaja útočiaci hráči súpera. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Francúzi kritizujú nešikovnosť Škriniara. Úplne to pokazil, píšu a cítia znepokojenie