Incident v Ligue 1 odsúdila aj ministerka. Po zápase zatkli štyroch ľudí

Štadión tímu Olympique Lyon.
Štadión tímu Olympique Lyon. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. nov 2021 o 13:13 (aktualizované 22. nov 2021 o 16:47)

Dmitri Payet bol už druhýkrát v sezóne zasiahnutý fľašou z tribúny.

PARÍŽ. Francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová tvrdí, že futbalová Ligue 1 potrebuje radikálnu a okamžitú kontrolu.

Vyjadrila sa tak v reakcii na nedeľný zápas Lyonu a Marseille. Stretnutie prerušili už v piatej minúte, keď hráča hostí Dmitriho Payeta trafila do hlavy fľaša plná vody.

Napokon ho predčasne ukončili.

"To, čo sa stalo, sa nedá akceptovať," povedala ministerka: "Nemôžeme dovoliť, aby boli hráči takto napádaní. Keď sa to stane, zápas sa musí okamžite prerušiť."

Zástupcovia francúzskych ministerstiev športu a vnútra sa v utorok stretnú s predstaviteľmi futbalového zväzu a klubov, aby spolu po najnovších výtržnostiach prerokovali možné následky a opatrenia.

"Cieľom je analýza potrebných prostriedkov, ktoré by zabránili ďalším prípadom," cituje agentúra DPA spoločné vyhlásenie ministerstiev.

Payeta ošetrili priamo na trávniku a rozhodca poslal oba tímy do kabín. Po zápase zatkli štyroch ľudí vrátane muža, ktorý zasiahol francúzskeho futbalistu.

Toho istého hráča už zasiahla fľaša v tejto sezóne aj v auguste počas stretnutia v Nice. Zápas vtedy predčasne ukončili a odohrali neskôr na neutrálnej pôde.

Marseille malo tento rok problémy aj s vlastnými fanúšikmi, keď sa niekoľko stoviek z nich v januári násilne dostalo do tréningového komplexu klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Incident v Ligue 1 odsúdila aj ministerka. Po zápase zatkli štyroch ľudí