Gašparík obetoval ligový zápas a má trofej. Sklamaný Weiss: Mal som na lavičke to, čo som mal

Tréner Michal Gašparík (vľavo) a asistent trénera Tomáš Prisztács v zápase FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava vo finále Slovnaft Cupu.
Tréner Michal Gašparík (vľavo) a asistent trénera Tomáš Prisztács v zápase FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava vo finále Slovnaft Cupu. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|1. máj 2023 o 23:25

Po hektickom predĺžení prišla trnavská radosť.

TRNAVA. Spartak Trnava počas sto rokov existencie vyhrala Slovenský pohár osemkrát. Štyrikrát triumfovala aj v Československom pohári. Nikdy však nedokázala svoj triumf obhájiť.

Podarilo sa to až mužstvu Michala Gašparíka, ktoré v pondelok 1. mája zdolalo vo finále Slovnaft Cupu bratislavský Slovan 3:1 po predĺžení.

Historická obhajoba

„Toni báči sa trocha začal triasť na podstavci,“ vtipne poznamenal prezident klubu Peter Macho.

Narážal na Antona Malatinského, legendárneho hráča a trénera Spartaka. Práve pod jeho vedením vyhrali Trnavčania trikrát federálny titul a dvakrát aj Československý pohár. Jeho socha v nadživotnej veľkosti stojí pred štadiónom, ktorý nesie jeho meno.

VIDEO: Oslavy hráčov Spartaka Trnava po triumfe v Slovnaft Cupe

Michal Gašparík zatiaľ má na konte dva pohárové triumfy. Rodený Trnavčan vedie Spartak od januára 2021 a je najdlhšie slúžiacim trénerom v našej najvyššej súťaži.

Síce od bilancie „Toni báčiho“ ho ešte delí niekoľko trofejí, vo veku 41 rokov má kariéru rozbehnutú viac než sľubne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Gašparík obetoval ligový zápas a má trofej. Sklamaný Weiss: Mal som na lavičke to, čo som mal